«Σοκαρίστηκα μ΄ αυτό, που είδα»

19

Ο Ιάκωβος Αγγελίδης παρακολούθησε τηλεοπτικά το παιχνίδι του Σαββάτου, Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός, στο ξενοδοχείο στο Ηράκλειο κι επιστρέφοντας στη Θεσσαλονίκη, κατέστησε σαφές ότι ο ΠΑΟΚ θα κάνει ότι μπορεί για να αλλάξει αυτή την αρρωστημένη και σαθρή κατάσταση.

“Ναι, σοκαρίστηκα, είχα ακούσει πολλά πριν έρθω εδώ, αλλά ναι με αυτά που βλέπω έχω σοκαριστεί. Πολλά πράγματα μου κάνουν εντύπωση. Αλλά ο ΠΑΟΚ μαζί με άλλες ομάδες που επιθυμούν να βλέπουν το ποδόσφαιρο να πηγαίνει επιτέλους στον σωστό δρόμο μπορούν και πρέπει να αναλάβουν δράση”, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, μόλις έφτασε η αποστολή στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης και μίλησε για τον τρόπο, που ο ίδιος προσεγγίζει το ποδόσφαιρο.

“Εγώ θεωρώ ότι αυτό που έχει αξία στο ποδόσφαιρο είναι όταν το αποτέλεσμα είναι άγνωστο. Όταν το αποτέλεσμα ενός αγώνα διαμορφώνεται από παράγοντες εξω-αγωνιστικούς τότε το ποδόσφαιρο χάνει την αξία του. Σε αυτή την περίπτωση το ποδόσφαιρο στα μάτια των φιλάθλων χάνει την αξία του, στα μάτια των χορηγών επίσης χάνει την αξία του, στα μάτια των επενδυτών που έχουν βάλει χρήματα στο ποδόσφαιρο, επίσης χάνει την αξία του”.

Όσο για τις επόμενες κινήσεις της ΠΑΕ ΠΑΟΚ;

“Εμείς στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα κάνουμε τα πάντα για να προστατεύσουμε την επένδυση που έχει γίνει στο σωματείο. Θα προσπαθήσουμε με τις δικές μας ενέργειες να βοηθήσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο να μπει στον σωστό δρόμο και σε αυτό που θέλουν να το βλέπουν οι φίλαθλοι. Θέλουμε το ποδόσφαιρο να επηρεάσει ξανά θετικά την κοινωνία. Γιατί το ποδόσφαιρο πρέπει να επηρεάζει θετικά το ποδόσφαιρο όπως συνέβαινε παλαιότερα. Είμαστε προβληματισμένοι με όλα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες εβδομάδες και θα κινηθούμε προς εκείνη την κατεύθυνση με συγκεκριμένες ενέργειες ώστε να προστατέψουμε την επένδυση που έχουμε κάνει.

Προσωπικά, δεν είμαι άνθρωπος που μιλά για να πει κάτι. Δεν είμαι πολιτικός που δίνει υποσχέσεις. Είμαστε αποφασισμένοι ως ΠΑΕ ΠΑΟΚ να κάνουμε πράξεις και να μην αρκεστούμε στα λόγια. Σύντομα θα τις δείτε τις πράξεις. Στην παρούσα φάση δεν μπορώ να σας πω με λεπτομέρειες τι σκεφτόμαστε να κάνουμε. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι αντίδρασης που όμως θα είναι ουσιώδεις. Όμως πάντα προς την κατεύθυνση να επηρεάσουμε θετικά το ελληνικό ποδόσφαιρο και αυτό θα το δείτε σύντομα”, είπε ο Αγγελίδης…