«Στον Ηρακλή έχω τα πάντα…»

11

Ο Εμάνουελ Περόνε είναι ένα από τα μεγάλα ονόματα του φετινού Ηρακλή. Με θητεία και εμπειρία Σούπερ Λίγκας, ο Αργεντινός φορ αποτελεί το μεγάλο όπλο των κυανόλευκων στη μάχη για την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία.

Ο «Μανόλης» πέρασε κι αυτός από την… ανάκριση των δημοσιογράφων που καλύπτουν την προετοιμασία του Ηρακλή και έστειλε τα δικά του μηνύματα προς τον κόσμο της ομάδας.

«Πάντα ο στόχος είναι ψηλός. Ο Ηρακλής είναι μια μεγάλη ομάδα, με ιστορία. Υπάρχουν παιδιά που τώρα ήρθαν στην ομάδα και αρχίζουν να καταλαβαίνουν τι σημαίνει ο Ηρακλής. Πιστεύω ότι με δουλειά θα τα καταφέρουμε. Εχουμε και τον προπονητή που τους κάνει να καταλαβαίνουν τι σημαίνει ο Ηρακλής”.

-Είναι ξεκάθαρο πάντως ότι ο κόσμος, η ομάδα, περιμένει από σένα, τον Ρομάνο, τους πιο μεγάλους να είστε ηγέτες μέσα στο γήπεδο. Είσαι έτοιμος;

«Για μένα το να παίζω στον Ηρακλή, δεν είναι βάρος, είναι χαρά. Μία ομάδα δεν την κάνουνε δύο παίκτες, είναι 11 παίκτες και πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Είναι χαρά να έρθεις σε έναν σύλλογο που δεν σου λείπει τίποτα και έχεις τα πάντα. Την προηγούμενη σεζόν ήμουν σε μια ομάδα που είχε ελλείψεις σε βασικά πράγματα”.

-Δηλαδή;

“Σε θέματα οργάνωσης, παίζαμε (σ.σ.: Καλλονή) συνεχώς εκτός έδρας αλλά κυρίως θέματα οργάνωσης”.

-Σε ενθουσιάζει το γεγονός ότι θα παίξεις σε μια ομάδα με κόσμο που την υποστηρίζει με πάθος;

“Για κάθε ποδοσφαιριστή αυτό είναι ωραίο, να παίζεις με κόσμο που να φωνάζει για σένα και να σε υποστηρίζει”.

-Εχεις δικό σου προσωπικό στόχο, έχεις σκεφτεί πόσα γκολ θέλεις να βάλεις;

“Ο στόχος μου είναι να βάζω γκολ. Επιθετικός είμαι και πάντα όταν πάω σε μια ομάδα, ο στόχος του επιθετικού είναι να βάζει πολλά γκολ. Προτιμώ να πετύχει η ομάδα τον στόχο της, κι ας βάλω εγώ τα λίγα γκολ και οι άλλοι τα πολλά”.

-Τι Πρωτάθλημα περιμένεις;

“Δύσκολο. Πιο δύσκολο από το προηγούμενο”.

-Ξανά στην Θεσσαλονίκη φέτος…

«Στην Ελλάδα, όπου και να πας έχει κάτι ωραίο. Πάντα κάτι όμορφο θα υπάρχει. Στη Θεσσαλονίκη, ήμουν πιο μικρός, είχα φίλους, πέρασα αρκετά καλά”.

-Τι εντύπωση σου άφησαν οι συζητήσεις με τον κ.Παπαθανασάκη;

“Αξιόπιστος με αυτά που λέει. Με αυτά που έχει κάνει μέχρι τώρα, σε κάνει να τον εμπιστεύεσαι”.