Το ποσό που θα δώσει η κάθε ομάδα για την γραμμή οφσάιντ του VAR

Κατά τη σημερινή Γ.Σ. της ΕΠΟ συμφωνήθηκε η επίσπευση των διαδικασιών, έτσι ώστε να διεξαχθούν τα Play-Off, Play-Out, οι ημιτελικοί του Κυπέλλου Ελλάδας και φυσικά ο τελικός του Κυπέλλου με τη γραμμή όφσαιντ του VAR.

Συγκεκριμένα, το κόστος ανέρχεται στα 950 ευρώ ανά παιχνίδι, δηλαδή περίπου 5.000 ευρώ για τις ομάδες των Play-Off και κάτι λιγότερο για τις ομάδες των Play-Out.

Το εν λόγω ποσό δεν είναι τόσο μεγάλο, συνεπώς ουδείς δεν έχει διευκρινίσει ακόμα γιατί δεν συμπεριελήφθη στην αρχική συμφωνία.

Η γραμμή του όφσαιντ αναμένεται να συζητηθεί και αύριο στη Γ.Σ. της Super League, έτσι ώστε να συμφωνήσουν και οι ομάδες για την επίσπευση των διαδικασιών.

Πέραν αυτού, στη σημερινή Γ.Σ. εγκρίθηκε και η έκατακτη Γ.Σ. στις 27 Μαρτίου κατά την οποία αναμένεται να επικυρωθεί η τροπολογία για τη διεξαγωγή των εκλογών της ΕΠΟ.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της ελληνικής Ομοσπονδίας: 

«Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας παρόντων του εντεταλμένου εκπροσώπου των FIFA/UEFA κ. Χέμπερτ Χούμπελ, του εκπροσώπου της UEFA κ. Μάριου Γεωργίου και του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα την προκήρυξη έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μελών της Ε.Π.Ο. στις 27 Μαρτίου 2020 και ώρα 10πμ, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, προκειμένου να τροποποιηθεί το άρθρο 9 του Παραρτήματος Γ’ του καταστατικού της Ομοσπονδίας και οι επικείμενες αρχαιρεσίες να διεξαχθούν έως τις 31 Ιουλίου 2020, όπως έχει συμφωνηθεί με τις διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές. Στην ίδια Γενική Συνέλευση θα εκλεγούν νέα αναπληρωματικά μέλη της Επιτροπής Εφέσεων της Ε.Π.Ο.

Ενεκρίθη η πραγματοποίηση προπονητικού camp της Εθνικής Ομάδας των Ανδρών στην Ολλανδία, στο διάστημα 24-29 Μαΐου 2020, στο πλαίσιο του φιλικού αγώνα με τους «Οράνιε» στο Enschede στις 28 Μαΐου, αλλά και της προετοιμασίας της για τους αγώνες του UEFA Nations League, που αρχίζει τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Ενεκρίθη η αποστολή συμπληρωματικού αιτήματος προς το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, με αντικείμενο την αύξηση του αριθμού των αγώνων που προβλέπονται στη σύμβαση του έργου «Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Ελληνικού Ποδοσφαίρου με σύγχρονα ψηφιακά μέσα ΤΠΕ» για τη χρήση του συστήματος Video Assistant Referee. Το αίτημα αφορά στους αγώνες της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος και στη διαδικασία πιστοποίησης διαιτητών και γηπέδων».