Τα σενάρια – Θέλει ένα θαύμα

Μετά το σημερινό 1-1 της Τούμπας, ο ΠΑΟΚ είναι ουσιαστικά με το…ενάμιση πόδι εκτός Κυπέλλου και πλέον οι πιθανότητες πρόκρισης είναι περισσότερο θεωρητικές, παρά ουσιαστικές.

Πέραν του ότι ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει να εκτεθεί, με έναν πρόωρο αποκλεισμό, κινδυνεύει να εκτεθεί και η ΕΠΟ, καθώς η προκήρυξη του Κυπέλλου δεν διευκρινίζει τι γίνεται σε περίπτωση ισοβαθμίας ομάδων, που το μεταξύ τους παιχνίδι έχει λήξει ισόπαλο!

Κατ΄ αρχήν, η τύχη του ΠΑΟΚ εξαρτάται από το παιχνίδι Γιάννενα – Καλαμαριά την τελευταία αγωνιστική. Αν το παιχνίδι λήξει ισόπαλο, ο ΠΑΟΚ αποκλείεται, ότι κι αν κάνει στην Κέρκυρα

Μετά από 2 αγωνιστικές, και όντας σε εκκρεμότητα το παιχνίδι Κέρκυρα – Καλαμαριά, που γίνεται αύριο στις 3μμ, η βαθμολογία έχει ως εξής :

Γιάννενα 4

Καλαμαριά 3

ΠΑΟΚ 1

Κέρκυρα 0

Τι ισχύει στις ισοβαθμίες, σύμφωνα με το άρθρο 20, του ΚΑΠ :

1. Το αποτέλεσμα στο παιχνίδι μεταξύ των ομάδων, που έχουν ισοβαθμίσει.

2. Η καλύτερη επίθεση που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθούντων ομάδων.

Σε ότι αφορά το πρώτο κριτήριο, ο ΠΑΟΚ εφόσον ισοβαθμίσει με την Καλαμαριά, είναι χαμένος, διότι έχασε απ΄ αυτήν.

Εφόσον ισοβαθμίσει με τα Γιάννενα (ήττα του ΠΑΣ από την Καλαμαριά, νίκη του ΠΑΟΚ στην Κέρκυρα), υπάρχει ασάφεια στον ΚΑΠ και θα χρειαστεί διευκρίνηση. Στο μεταξύ τους παιχνίδι, που έληξε 1-1 έχουν φυσικά την ίδια επίθεση. Θα ισχύει η συνολική επίθεση στον όμιλο; Δεν διευκρινίζεται! Αν ισχύει η επίθεση στο μεταξύ τους παιχνίδι, γίνεται μπαράζ!

Ο μόνος τρόπος να περάσει ο ΠΑΟΚ χωρίς να μπλέξει στο σενάριο ισοβαθμίας με τα Γιάννενα είναι, να χάσει η Καλαμαριά στην Κέρκυρα και στα Γιάννενα και να κερδίσει ο ΠΑΟΚ στην Κέρκυρα.

Εφόσον η Καλαμαριά πάρει ισοπαλία στην Κέρκυρα, ο ΠΑΟΚ ουσιαστικά έχει αποκλειστεί.

Εφόσον η Καλαμαριά κερδίσει την Κέρκυρα, τότε ο ΠΑΟΚ θέλει να κερδίσει η Καλαμαριά και μέσα στα Γιάννενα και να κερδίσει κι αυτός στην Κέρκυρα έτσι ώστε να πάει είτε σε μπαράζ, είτε να περάσει με περισσότερα γκολ, εφόσον ισχύει η καλύτερη επίθεση συνολικά στον όμιλο.