Θέλουν πρωτάθλημα χωρίς αδιάφορο

24

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμενόταν το σημερινό άτυπο διοικητικό συμβούλιο της Football League. Και το αποτέλεσμά του ήταν ακόμη πιο ενδιαφέρον, αφού αν τελικά οι…προθέσεις γίνουν πράξη, τότε θα διεξαχθεί ένα πρωτάθλημα στο οποίο θα υπάρχει μόνο μία «αδιάφορη» ομάδα σε κάθε όμιλο.

Παίρνοντας τα πράγματα με την σειρά, εκτός από τα πλέι οφ ανόδου, εκφράστηκε η πρόθεση να διεξαχθούν και πλέι άουτ μέσω των οποίων θα προκύψουν και οι ομάδες που θα υποβιβαστούν στην Football League 2 (Γ’ Εθνική).

Για τα πλέι οφ άνοδου, το σχέδιο προβλέπει με την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, την διεξαγωγή ενός νέου μίνι πρωταθλήματος στο οποίο θα συμμετάσχουν οι τρεις πρώτοι κάθε ομίλου (14 ομάδες σε κάθε όμιλο). Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην πρώτη δυάδα της βαθμολογίας, θα πάρουν και από ένα εισιτήριο για την Super League.

Σε ό,τι αφορά στα πλέι άουτ, ο προγραμματισμός που υπάρχει αναφέρει ότι από τις εφτά ομάδες που θα υποβιβαστούν από κάθε όμιλο απευθείας θα πέσουν οι τέσσερις, ενώ οι άλλες τρεις θα προκύψουν από ένα νέο μίνι πρωτάθλημα στο οποίο θα συμμετάσχουν οι ομάδες που θα τερματίσουν από την 5η μέχρι και τη 10η θέση. Οι τρεις τελευταίοι του μίνι πρωταθλήματος θα υποβιβαστούν.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τους περιορισμούς μεταγραφών στις ομάδες που δεν έχουν πάρει αδειοδότηση, τέθηκαν επί τάπητος οι αναμενόμενες προτάσεις. Να μην ισχύσει κανένας περιορισμός (δύσκολο…), οι τρεις μεταγραφές άνω των 24 ετών να γίνουν πέντε (πιθανό…), στις μεταγραφές κάτω των 24 ετών να συμπεριλαμβάνονται και ξένοι ή κοινοτικοί (το πιο πιθανό…).

Για τα οικονομικά, τονίστηκε ότι ισχύει η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, αναλύθηκε η πρόταση του ΟΠΑΠ, αν και η τελική κίνηση του οργανισμού θα γίνει μέχρι τις 30 Ιουλίου. Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλη στοιχηματική εταιρεία αν και αυτό ίσως… κολλήσει στην υφιστάμενη νομοθεσία.

Να σημειωθεί ότι ακόμα και αν υπάρξει χορηγία του ΟΠΑΠ, μπορεί μία ομάδα είτε να διαφημίζει κάτι παρεμφερές (πχ καζίνο) ή να μην πάρει τα χρήματα που της αναλογούν (και θα είναι ένα πολύ μικρό ποσό) και να διαφημίσει όποια εταιρία θέλει. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό για τον ΑΡΗ, αλλά και για άλλες ομάδες που έχουν συζητήσεις με στοιχηματικές εταιρίες.

Σημειώνεται πως οποιαδήποτε αλλαγή αποφασιστεί θα πρέπει να εγκριθεί και από την ΕΠΟ για να ισχύσει.
Στο άτυπο Δ.Σ. συμμετείχαν τελικά τα νέα μέλη της διοργανώτριας (οι ομάδες που υποβιβάστηκαν από την Super League κι εκείνες που προβιβάστηκαν από την Football League), αλλά και ο υποψήφιος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ηρακλής, Σπύρος Παπαθανασάκης, ενώ απουσίασαν ο Αγροτικός Αστέρας, η Δόξα Δραμας και ο Πιερικός.