Το «θα», η Νέων και το Κύπελλο

28

Ολοκληρώθηκε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ, το οποίο είχε ως κύρια θέματα την υπόθεση του Ηρόδοτου, την Εθνική Νέων και τις αλλαγές στο πρόγραμμα του Κυπέλλου. Για τα επεισόδια στην Κρήτη, η ομοσπονδία αποφάσισε την σύσταση επιτροπής που θα εκδικάσει σε πρώτο βαθμό την υπόθεση, ενώ σε δεύτερο βαθμό θα αποφασίσει το δ.σ. της ΕΠΟ. Για την Εθνική Νέων, θα ζητηθούν οι παραιτήσεις όλου του τεχνικού τιμ και αναλαμβάνει προσωρινά ο Κώστας Τσάνας, ενώ έγιναν γνωστές και οι αλλαγές στο πρόγραμμα του Κυπέλλου Ελλάδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Σας ενημερώνουμε ότι τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβαν τις παρακάτω αποφάσεις:

1. Έκαναν δεκτή την εισήγηση του προέδρου της ΕΠΟ, Γιώργου Σαρρή, να συγκροτηθεί ειδική τριμελής επιτροπή, βάσει του άρθρου 41, ΣΤ, παρ. 6 του Καταστατικού της ΕΠΟ, προκειμένου να εκδικάσει σε πρώτο βαθμό την υπόθεση σχετικά με το τραγικό συμβάν στον αγώνα Γ΄ Εθνικής Ηρόδοτος-Εθνικός και να εκδώσει απόφαση. Τα μέλη της επιτροπής σύμφωνα με την πρόταση του κ. Σαρρή, η οποία εγκρίθηκε ομοφώνως από τα μέλη του ΔΣ, θα είναι οι κ. Γιάννης Παπακωνσταντίνου, Βαγγέλης Τοπολιάτης και Γιώργος Γκιρτζίκης.

Υπενθυμίζεται ότι το σχετικό άρθρο του Καταστατικού της ΕΠΟ αναφέρει: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Ο. δύναται σε όλως εξαιρετικές περιπτώσεις ως π.χ. βάναυσης προσβολής του αθλήματος του ποδοσφαίρου, να συγκροτεί ειδική επιτροπή από μέλη του, η οποία θα εκδικάζει τις υποθέσεις αυτές σε πρώτο βαθμό και θα επιβάλλει τις προβλεπόμενες από τις κείμενες αθλητικές  διατάξεις, κυρώσεις. Σε δεύτερο βαθμό θα επιλαμβάνεται η ολομέλεια του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ».

2. Έκαναν δεκτή την πρόταση του κ. Σαρρή να ζητηθούν οι παραιτήσεις του προπονητή της Εθνικής Νέων, Βασίλη Τζαλακώστα, του συνεργάτη του, Αθανάσιου Κιούπκιολη και του προπονητή τερματοφυλάκων, Δημήτρη Μούσιαρη. Επίσης, αποφασίστηκε να αναλάβει προσωρινά χρέη προπονητή στην Εθνική Νέων ο κ. Κώστας Τσάνας, ο οποίος θα ερευνήσει από κοινού με τον πρόεδρο της Τεχνικής Επιτροπής της ΕΠΟ τα γεγονότα σχετικά με το φιλικό αγώνα της Εθνικής με αντίπαλο την Ελβετία.

3. Εγκρίθηκαν οι αλλαγές στις ημερομηνίες διεξαγωγής των επόμενων αγωνιστικών του Κυπέλλου Ελλάδας 2014/15. Η 3ηαγωνιστική της 2ηςφάσης μετατίθεται για τις 6, 7, 8 Ιανουαρίου 2015, η 1ηαγωνιστική της 3ης φάσης στις 20, 21, 22 Ιανουαρίου 2015 και η 2η αγωνιστική της 3ηςφάσης στις 27, 28, 29 Ιανουαρίου 2015. Η κλήρωση της 3ης φάσης θα διενεργηθεί στις 9/1/2015».