Ποιος είναι ο Ρόμπερτ Μακ (Video)

91

Γρήγορος, ταλέντο, αλλά… αυτά!

Αυτές οι λέξεις χαρακτηρίζουν στην Γερμανία τον ποδοσφαιριστή Ρόμπερτ Μακ, ο οποίος συμφώνησε με τον ΠΑΟΚ και έρχεται ως μεταγραφή από την Νυρεμβέργη. Ο ΠΑΟΚ θα πληρώσει στους Γερμανούς 300.000 ευρώ κι άλλα 200.000 ευρώ, αν ο Μακ κάνει κάποιες συμμετοχές κι έχει κι ο ΠΑΟΚ κάποιες επιτυχίες.

Κατ΄ αρχας, ο 23χρονος Σλοβάκος, που γεννήθηκε στις 8 Μαρτίου 1991 στην Μπρατισλάβα, μπορεί να ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της Σλόβαν Μπρατισλάβας και σε ηλικία 13 ετών πήγε στην Αγγλία και εντάχθηκε στις ακαδημίες της Μάντσεστερ Σίτι. Ήταν ένα από τα ταλέντα, που ξεχώρισε η Σίτι στη Σλοβακία και τα πήρε στην Αγγλία.

Ο Μακ έφτασε μέχρι τις ρεζέρβες της Μάντσεστερ Σίτι, αλλά δεν κατάφερε να μπει ποτέ στην πρώτη ομάδα. Το καλοκαίρι του 2010, σε ηλικία 19 ετών τον αγόρασε έναντι 250.000 ευρώ η Νυρεμβέργη, που έχει παράδοση με Σλοβάκους κι ένας απ΄ αυτούς που έκανε μεγάλη καριέρα σ΄ αυτήν, ήταν ο Μάρεκ Μίνταλ.

Ο νεαρός Σλοβάκος δεν κατάφερε ούτε στη Νυρεμβέργη να καταξιωθεί, καθώς στα τέσσερα χρόνια που είναι εκεί, είναι εκτός – εντός ενδεκάδας και ουδέποτε λογίστηκε βασικός.

Με εξαίρεση την πρώτη του σεζόν, που είχε 22 συμμετοχές με 3 γκολ, τις υπόλοιπες έπαιζε στα μια παιχνίδια της σεζόν (στα μισά ως αλλαγή, σε ελάχιστα έπαιξε 90 λεπτά) και την τελευταία τριετία είχε 16, 19 και 19 συμμετοχές αντίστοιχα.

Συνολικά, σ΄ αυτή την τετραετία στη Νυρεμβέργη, ο Μακ έκανε 76 συμμετοχές και πέτυχε 6 γκολ.

Γενικώς, στην Γερμανία δεν έχει καλή φήμη ως ποδοσφαιριστής, δεν παύει ωστόσο να είναι ένας ταλαντούχος παίκτης, που απλά δεν μπόρεσε να δείξει αυτό το ταλέντο του.

Η ποιότητα και η εργατικότητά του, μπορεί να του έφταναν για να καθιερωθεί στη Γερμανία, αλλά στην Ελλάδα τα πράγματα θα είναι πολύ πιο εύκολα γι΄ αυτόν.

Στη Νυρεμβέργη πήρε ευκαιρίες απ΄ όλους τους προπονητές που είχε, αλλά δεν κέρδισε την εμπιστοσύνη τους…

Δείτε φάσεις στις οποίες συμμετέχει ο Σλοβάκος…

Δείτε και κάποια γκολ που έχει πετύχει…