Ξέσπασμα Σάντος κατά ΕΠΟ και ΦΙΦΑ

29

Ο Φερνάντο Σάντος σε συνέντευξη του στην πορτογαλική εφημερίδα A’ Bola ξέσπασε για την τιμωρία των οκτώ αγωνιστικών, που του επιβλήθηκε από την ΦΙΦΑ για την αποβολή του στον αγώνα της Εθνικής μας με την Κόστα Ρίκα. Άφησε αιχμές για την στάση την ΕΠΟ, ενώ έκανε μία σύγκριση της ποινής του με αυτή που επιβλήθηκε στον Λουίς Σουάρες.

Αρχικά ο Πορτογάλος τεχνικός είπε: «Η ελληνική ομοσπονδία ενημερώθηκε γι’ αυτό, για να παρουσιάσουμε την υπεράσπισή μας στο πλαίσιο της πειθαρχικής διαδικασίας που κινήθηκε εναντίον μου και ήταν υποχρεωμένη υπό το καθεστώς του πειθαρχικού κώδικα της ΦΙΦΑ να μου κοινοποιήσει αυτή την ενημέρωση για να παρουσιάσω την υπερασπιστική μου γραμμή.
Αλλά δεν έλαβα καμία ειδοποίηση από την ομοσπονδία, παρά μόνο έλαβα γνώση μετά την τελική απόφαση. Πάνω από όλα, θέλω να καθαρίσω την εικόνα μου, γιατί πρακτικά η τιμωρία αυτή των οκτώ παιχνιδιών δεν έχει καμία επιρροή επάνω μου, καθώς αφορά μόνο παιχνίδια Παγκόσμιου Κυπέλλου και πιστεύω ότι εάν καταθέσω την έφεσή μου η ποινή μου θα αναθεωρηθεί. Δεν με αποκλείει από το να προπονήσω κάποιο σύλλογο ή κάποια εθνική ομάδα».

Στη συνέχεια Σάντος αποκάλυψε τι ακριβώς έγινε στην φάση της αποβολής του. «Απλά διαφώνησα. Φώναξα, γιατί; Γιατί; Δεν είναι δίκαιο, ίσως σε πιο δυνατό τόνο απ’ ότι θα έπρεπε, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έδειξα έλλειψη σεβασμού στον διαιτητή. Δεν έγινε τίποτε παραπάνω. Ήταν μόνο αυτό. Στη συνέχεια με το δάχτυλό του έδειξε τα αποδυτήρια, δίνοντάς μου να καταλάβω ότι με διώχνει».

Ο πρώην τεχνικός της Εθνικής μας, συνεχίζοντας, επανέλαβε ότι δεν γνώριζε πως έπρεπε να παραδώσει την απολογία του στην ΦΙΦΑ μέχρι τις 9 Ιουλίου: «Τώρα ξέρω ότι τιμωρήθηκα με 8 αγωνιστικές και πως θα έπρεπε να υπερασπιστώ τον εαυτό μου στην ΦΙΦΑ μέχρι τις 9 Ιουλίου. Μα πως θα μπορούσα να το κάνω από τη στιγμή που κανείς δεν με ενημέρωσε;».

Καταλήγοντας ο Σάντος έκανε μια σύγκριση της τιμωρίας του με αυτή του Λουίς Σουάρες: «Οκτώ παιχνίδια! Με εννιά τιμωρήθηκε ο Σουάρες. Αυτή η ποινή δεν έχει κανένα νόημα. Ποτέ δεν είχα, κανένα πρόβλημα με κανέναν διαιτητή. Αυτή η εικόνα κυρίως επηρεάζει την εικόνα μου, και εγώ δεν έχω τέτοια χαρακτηριστικά. Δεν επηρεάζει κανένα μελλοντικό συμβόλαιό μου, καθώς επιμένω ότι αφορά μόνο παιχνίδια Παγκοσμίου Κυπέλλου».