Απαράδεκτη ανακοίνωση του ΤΑΠ Άρης!

635

Η ομάδα βόλεϊ του Άρη υποβιβάστηκε στην Α2 κατηγορία και σύμφωνα με τη διοίκηση του τμήματος, η ευθύνη ανήκει στους παίκτες! Τουλάχιστον σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει κανείς διαβάζοντας την ανακοίνωση που βγήκε. Προφανώς τα όσα τραγελαφικά έγιναν σε οικονομικό επίπεδο, αλλά και η πρόταση μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου, για μείωση των (απλήρωτων) συμβολαίων, δεν έπαιξαν τον ρόλο τους…

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η παρούσα διοίκηση του Α.Σ.ΑΡΗΣ ανέλαβε καθήκοντα στα μέσα Οκτωβρίου και κλήθηκε να στηρίξει το τμήμα βόλεϊ, χωρίς να έχει εμπλοκή στην οργάνωσή του. Ωστόσο επέλεξε να «βάλει πλάτη», αναλαμβάνοντας την ευθύνη, ώστε η ομάδα να μπορέσει να αγωνιστεί στη Volley League. Αυτός είναι και ο λόγος που ο πρόεδρος του Α.Σ., Γιάννης Ψηφίδης έγινε και πρόεδρος του ΤΑΠ, βάζοντας την υπογραφή του.

Σε μία εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία για τον Ερασιτέχνη, το Δ.Σ. του Α.Σ. αποφάσισε να στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις αυτό το τμήμα, το οποίο για την αγωνιστική περίοδο 2015-2016 έχει προϋπολογισμό 199.200€.. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Σύλλογος έχασε τη ρύθμιση των δόσεων του ΙΚΑ, όταν παραμονές Χριστουγέννων η διοίκηση επέλεξε, γνωρίζοντας τις συνέπειες, να πληρώσει παίκτες και stuff. Δέχτηκε μάλιστα σκληρή κριτική για αυτή την επιλογή.

Στη συνέχεια, θέλοντας να βρει μια λύση έτσι ώστε το τμήμα να συνεχίσει απρόσκοπτα την αγωνιστική του πορεία, η διοίκηση προέκρινε την -όχι ευχάριστη αλλά αναγκαία- λύση της μείωσης των αποδοχών των αθλητών, ευχαριστώντας τους για την κατανόηση. Παράλληλα αναζήτησε και άλλους τρόπους εξεύρεσης χρημάτων απευθυνόμενη σε επιφανείς Αρειανούς, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν, παρά την δύσκολη οικονομική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα.

Ο υποβιβασμός της ομάδας δεν είναι ευχάριστος για κανέναν και δεν ανταποκρίνεται στην ιστορία του ΑΡΗ στο βόλεϊ. Ωστόσο μέσα στο γήπεδο δεν παίζει η διοίκηση.

Η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη. Ενδεχομένως όμως να είναι και η αφορμή για μια καινούρια αρχή».