“Βοηθούν οι ήττες, θέλουμε νίκες”

O Nτανιέλε Ρίτσι εξέφρασε την ικανοποίησή του μετά τη νίκη επί του Εθνικού Αλεξανδρούπολης ενώ παράλληλα μίλησε για τον Ραφαήλ Κουμεντάκη που δεν έπαιξε, όπως και για την καλή αντίδραση στο μπλοκ.

Δείτε αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ:

«Πιστεύω ότι μετά τις δυο ήττες παίξαμε καλύτερα σήμερα. Οκτώ από τα δέκα τελευταία παιχνίδια μας ήταν αρκετά υψηλού επιπέδου. Με τον Φοίνικα Σύρου παίξαμε καλά απλά δεν είχαμε όλους τους παίκτες μας. Εννοείται πως όταν χάνεις σε ενοχλεί, αλλά εμείς σε εκείνο το παιχνίδι θέλαμε να βοηθήσουμε κάποιους παίκτες.

Η… καταστροφή ήταν απέναντι στον Παναθηναϊκό γιατί το ματς πήγαινε για 3-0 σετ και εμείς κάναμε… χαρακίρι. Σήμερα παίξαμε για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και να κλείσουμε τη δεύτερη θέση στη βαθμολόγια. Χωρίς κάποιο θέαμα, αλλά με στόχο τη νίκη μας βοήθησε ώστε να πάμε καλύτερα στη συνέχεια. Πιστεύω ότι οι ήττες αν τις χρησιμοποιήσεις σωστά θα σε βοηθήσουν πολύ, όμως εμείς προτιμάμε περισσότερο τις νίκες».

Για τον Ραφαήλ Κουμεντάκη που δεν αγωνίστηκε σήμερα:

«Δεν έχει κανένα πρόβλημα. Ο Παντακίδης και ο Παπαδημητρίου είναι οι τραυματίες και οι υπόλοιποι είναι μια χαρά. Πιστεύω ότι όλοι οι αθλητές μπορούν να βοηθήσουν και να είναι έτοιμοι όταν πρέπει. Από εδώ και μέχρι το τέλος θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα σε αυτούς που έχουν παίξει λιγότερο, να βρουν έναν ρυθμό και να εγώ να καταλάβω τις αρμοδιότητες που θέλω να μοιράσω. Είχαμε τα προβλήματα με τις ήττες, αλλά από εδώ πέρα θα έχουν παραπάνω χρόνο κάποιοι παίκτες».

Για το αν είναι έτοιμος ο Αλεξάντερ Σαφράνοβιτς:

«Δεν είναι ακόμα έτοιμος και για αυτό έπαιξε σήμερα για να βρει αγωνιστικό ρυθμό. Κανένας δεν είναι ακόμα 100% έτοιμος».

Για την επίδοση που είχε σήμερα η ομάδα στο μπλοκ:

«Δεν είχαμε μόνο απόψε καλή εμφάνιση στο μπλοκ, αλλά και σε προηγούμενα παιχνίδια, όπως αυτό με την Χάλκμπανκ. Για την ομάδα της Αλεξανδρούπολης έλειπε ένας σημαντικός παίκτης και αυτό ήταν ένα γεγονός που μας βοήθησε».