«Για αυτό τρελάθηκα»

152

Για την πρόκριση επί του Ολυμπιακού, αλλά και για τον λόγο που…τρελάθηκε με την πρόκριση μίλησε σε συνέντευξη του ο Γιάννης Καλμαζίδης. 

Αναλυτικά τα όσα είπε στο sdna.gr:

Πάντα πίστευα στην ομάδα μου. Έχουμε πολύ καλούς αθλητές. Αν με ρωτούσες βέβαια πριν την έναρξη των ημιτελικών ότι θα κάνουμε δύο νίκες στην έδρα του Ολυμπιακού θα σου έλεγα ότι δεν το πίστευα».

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης προερχόταν από δύο πολύ κακές ήττες σε Λιγκ καπ και κύπελλο που σήμανε και απώλεια των δύο τροπαίων: «Κάναμε δύο ήττες σε Λιγκ Καπ και κύπελλο από τον Ολυμπιακό, όταν μάλιστα η ομάδα μας είχε και ματς μπολ και στα δύο παιχνίδια. Αυτό μας δημιούργησε μια ανασφάλεια στην ομάδα και μπήκε στη μέση και αμφισβήτηση. Ωστόσο δουλέψαμε πολύ σαν ομάδα αυτές τις μέρες και ειδικότερα στο κομμάτι της ψυχολογίας που είχε ιδιαίτερη σημασία».

Με τον ΠΑΟΚ να έχει πάρει ήδη δύο νίκες στο Ρέντη ο κόσμος της ομάδας γέμισε και στα δύο παιχνίδια το κλειστό της Πυλαίας, δημιουργώντας μια πολύ καλή ατμόσφαιρα: «Το γεμάτο Παλατάκι είναι ο,τι καλύτερο για εμάς. Στόχος μας είναι να φέρουμε τον κόσμο της Θεσσαλονίκης στο κλειστό. Θέλουμε τη συμπαράσταση του κόσμου για να φτάσουμε στον στόχο του πρωταθλήματος».

Στον τέταρτο τελικό ο Ρολάντο Σεπέδα ήταν ο κορυφαίος του αγώνα κάνοντας μια γεμάτη εμφάνιση με τον Γιάννη Καλμαζίδη να επισημαίνει: «Η ομάδα αποτελείται αποτελείται από 15 αθλητές και το τεχνικό staff που ο καθένας έχει το δικό του ρόλο. Ο Σεπέδα είναι το μεγάλο πυροβολικό της ομάδας. Είναι λογικό αφού η θέση του διαγώνιου είναι αυτή να παίρνει πάνω του τις περισσότερες επιθέσεις. Πράγματι, στο τέταρτο παιχνίδι έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση».

Ο «δικέφαλος» προκρίθηκε στον τελικό εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Φοίνικα Σύρου πάλι με μειονέκτημα έδρας με στόχο να γίνει η πρώτη ομάδα που θα καταφέρει να κατακτήσει το πρωτάθλημα τερματίζοντας στην τέταρτη θέση της κανονικής περιόδου: «Είναι μια μεγάλη πρόκληση για εμάς όχι να γίνουμε η πρώτη ομάδα που ως τέταρτη, θα κατακτήσει το πρωτάθλημα αλλά γιατί θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Είναι πολύ δύσκολο να φτάσεις στην κορυφή και ακόμη πιο δύσκολο να παραμείνεις εκεί. Για εμάς στόχος είναι να παραμείνουμε στην κορυφή».

Κλείνοντας ρωτήσαμε τον Γιάννη Καλμαζίδη για το γεγονός ότι οι ομάδες που τερμάτισαν στην τρίτη και την τέταρτη θέση της κανονική περιόδου διεκδικούν το πρωτάθλημα, κάτι σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα: «Μπορεί να είναι και τυχαίο! Όσον αφορά τη δική μου ομάδα, δεν είχε καλή πορεία στον πρώτο γύρο. Στη συνέχεια κάναμε κάποιες αλλαγές στο δυναμικό της ομάδας αλλά τερματίσαμε τελικά στην τέταρτη θέση της κανονικής περιόδου».