Γκαράς: «Φαβορί φαινομενικά είναι ο ΠΑΟΚ αλλά…»

124

«Έχουμε έρθει αρκετές φορές στη Σύρο. Εδώ κατακτήσαμε πέρυσι τον πρώτο μας τίτλο, το κύπελλο, αλλά εφέτος χάσαμε το Λιγκ Καπ. Γενικά είναι μία καλή έδρα, με ωραίο βολεϊκό κοινό που χαίρεσαι να αγωνίζεσαι», δήλωσε αρχικά ο Γκαράς.

Αναλυτικά:

Πολλοί χρίζουν τον ΠΑΟΚ φαβορί. Συμφωνείς ή διαφωνείς;

«Ας μην κρυβόμαστε. Ο ΠΑΟΚ έχει πιο έμπειρους παίκτες από τον Φοίνικα. Φαβορί φαινομενικά είναι ο ΠΑΟΚ αλλά αυτό πρέπει να το δείξουμε κι εμείς στο γήπεδο».

Η σειρά των τελικών με τον Φοίνικα θα είναι πιο δύσκολη απ΄ότι η σειρά των ημιτελικών κόντρα στον Ολυμπιακό;

«Ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός εξ αρχής ήταν τα μεγάλα φαβορί. Το ότι βρέθηκαν αντίπαλοι στους ημιτελικούς οφείλονταν σε αρκετές συγκυρίες. Οι αγώνες με τον Ολυμπιακό κρίθηκαν στον πόντο και στις λεπτομέρειες. Ο Φοίνικας δεν έχει την ποιότητα του Ολυμπιακού αλλά εκ μέρους μας χρειάζεται σεβασμός και σοβαρότητα».

Σε ποιο αριθμό τελικών προβλέπεις να κριθεί ο τίτλος;

«Δεν είναι σωστό να κάνω προβλέψεις. Θα πάμε βήμα βήμα. Σημασία έχει να πάρουμε τον τίτλο όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και με τις λιγότερες περιπέτειες, δηλαδή, το ιδανικό θα είναι να τελειώνουμε με 3-0».

Σαν λίμπερο από ποιους αντιπάλους πιέστηκες περισσότερο στο σερβίς;

«Κυρίως από τον Ολυμπιακό που είχε τα πιο σωστά τοποθετημένα σερβίς. Ο Έγκλεσκαλνς, ο Όγκουρτσακ, ο Κοκκινάκης μας πίεσαν πολύ κυρίως με το φλοτ. Οι αγώνες με τον Ολυμπιακό στο Παλατάκι είχαν μεγάλη πίεση».

Ποια είναι τα δυνατά σημεία του Φοίνικα που μπορούν να σας κάνουν ζημιά;

«Το πιο δυνατό όπλο του Φοίνικα είναι ο Ντόκιτς. Αν τον σταματήσουμε θα έχουμε εύκολο βράδυ την Τρίτη».

Είστε έτοιμοι να κατακτήσετε το δεύτερο πρωτάθλημα;

«Είμαστε έτοιμοι να παίξουμε καλό βόλεϊ, με πειθαρχία και σοβαρότητα έναντι του αντιπάλου. Ο μεγάλος μας στόχος είναι το πρωτάθλημα. Η απώλεια του κυπέλλου και του Λιγκ Καπ μας πείσμωσε αλλά η κατάκτηση του πρωταθληματος δεν συγκρίνεται με τίποτα».