«Κάποιους ενόχλησε το περσινό νταμπλ»

71

Με την αφορμή της απόρριψης του αιτήματος του ΠΑΟΚ από την ΕΣΑΠ για την αναβολή του αγώνα με τον Παμβοχαϊκό έγινε η σημερινή συνέντευξη τύπου του νέου προέδρου του ΤΑΠ ΠΑΟΚ, Αντώνη Τσαλόπουλο.  

Πρώτος πήρε το λόγο ο πρόεδρος του ΤΑΠ ΠΑΟΚ, Αντώνης Τσαλόπουλος, ο οποίος ανέφερε:

 

«Αρχικά θα ήθελα να ευχηθώ χρόνια πολλά σε όλους και να δώσω τις ευχές μου στον Γ. Παντακίδη, να του ζήσει η κόρη. Αλλιώς φανταζόμουν την πρώτη επικοινωνία μας, αλλά τα γεγονότα «τρέχουν». Ενόχλησε η περσινή επιτυχία του ΠΑΟΚ. Βάσει του πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ θα έπαιζε με τον Παμβοχαϊκό στις 13/1, λόγω όμως των υποχρεώσεων των Κουβανών ζητήσαμε αναβολή, με τη δικαιολογία ότι τελειώνουν τις υποχρεώσεις τους στις 10/1 στις 21.00 ώρα Καναδά και οι αθλητές της Κούβας ταξιδεύουν πάντα με ομαδικό διαβατήριο. Άρα πρέπει στις 11/1 να γυρίσουν στην Κούβα και να φύγουν μέσω Μόσχας στις 12/1 για να είναι την Τετάρτη, που είναι και η μέρα του αγώνα στις 18:00 στην Ελλάδα. Αυτή ήταν η αιτία που ζητήσαμε εγγράφως την αναβολή του αγώνα από πριν τα Χριστούγεννα».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ πρόσθεσε:

«Η ΕΣΑΠ απάντησε με ορισμό του παιχνιδιού στις 18:00 την Πέμπτη 14/1. Έκανα διαμαρτυρία προσωπική προς τον πρόεδρο της ΕΣΑΠ κ. Ταρνατώρο και τον κ. Γρόλλιο και λάβαμε επιστολή με εκρεμμότητα για το παιχνίδι Παμβοχαϊκός – ΠΑΟΚ. Δεν μπορούσαμε να προσφύγουμε όπου μπορούσαμε να προσφύγουμε. Εν συνεχεία υπήρξαν κάποια σενάρια για αναβολή του παιχνιδιού με Παναθηναϊκό, για τις 16/2 ενώ πριν μας είχαν πει ότι δεν μπορεί να γίνει αυτό λόγω αλλοίωσης πρωταθλήματος, αν ο ΠΑΟΚ έκανε κάποια μεταγγραφή σε αυτό το διάστημα. Δεχτήκαμε την αναβολή με τον Παναθηναϊκό και να παίξουμε με τον Παμβοχαϊκό την Παρασκευή.

Πάση θυσία το παιχνίδι με Παμβοχαϊκό είχε αποφασιστεί να γίνει 14/1. Πώς γίνεται παίκτης που φτάνει την προηγούμενη μέρα να είναι έτοιμος; Πώς θα παίξει; Αυτή είναι η αντιμετώπιση του πρωταθλητή; Ο Ολυμπιακός ή άλλη ομάδα θα είχε την ίδια αντιμετωπίση; Δεν γνώριζαν ότι ο ΠΑΟΚ είχε παιχνίδι με την Τρεντίνο την Τρίτη; Θέλουν να πετύχουν τον ΠΑΟΚ με ελλείψεις την Πέμπτη. Αυτός ήταν ο σκοπός τους. Μέσα σε 5 μέρες ο ΠΑΟΚ θα δώσει 3 ματς εκ των οποίων το ένα εκτός έδρας και το άλλο εκτός Ελλάδας. Για το λόγο αυτό σαν ένδειξη διαμαρτυρίας ανακαλούμε τον εκπρόσωπο του ΠΑΟΚ από την ΕΣΑΠ. Θα παίξουμε κανονικά με τον Παμβοχαϊκό όπως αρμόζει στον ΠΑΟΚ. Έχουμε αμέριστη εμπιστοσύνη σε παίκτες και τιμ ότι μπορούν να παίξουν 3 παιχνίδια σε 5 ημέρες.

Όταν επικαλέστηκα το 48ωρο, μου απάντησαν ότι μεσολαβούν 49 ώρες ως το ματς με τον Παναθηναϊκό. Ο ΠΑΟΚ επιδιώκει να τον σεβαστούν ως νταμπλούχο και να παίξει με κανόνες ισονομίας. Δε ζητήσαμε τίποτα. Γιατί να αναβάλουμε το παιχνίδι με Παναθηναϊκό και όχι με Παμβοχαϊκό; Ζητούμενο ήταν να βρούνε τον ΠΑΟΚ λαβωμένο».

Μετά τον πρόεδρο του ΤΑΠ, το λόγο πήρε η νομικός και μέλος του ΤΑΠ ΠΑΟΚ, Κατερίνα Γιαννακοπούλου, η οποία σημείωσε:

«Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πολλές φορές σε τέτοιες περιπτώσεις, όμως κυνηγάει πάντα την πρωτιά. Ο κανονισμός του πρωταθλήματος δίνει τη δυνατότητα σε ένα σωματείο όταν 2 αθλητές λείπουν για υποχρεώσεις με την Εθνική Ομάδα τους, όπως στην περίπτωση των Κουβανών που λείπουν σε προολυμπιακό τουρνουά, να ζητήσει αναβολή. Είναι ρητό το άρθρο 7 παράγραφος 3.2 για αναβολή ενός αγώνα επιλογής του ΤΑΑ.

Το Παμβοχαϊκός – ΠΑΟΚ ήταν προγραμματισμένο για τις 13/1, οι αθλητές όμως της ομάδας επέστρεφαν εκείνη την ημέρα με εισιτήρια που ήταν γνωστά 20 ημέρες πριν. Στην Ευρώπη λόγω αντίστοιχων περιπτώσεων τα πρωταθλήματα ξεκινούν 17/1. Ο ΠΑΟΚ ζήτησε αναβολή για το παιχνίδι με τον Παμβοχαϊκό σε νέα ημερομηνία. Η Επιτροπή Πρωταθλήματος έκανε εσφαλμένη ανάγνωση και εφάρμοσε το άρθρο 6 που αναφέρεται σε διακοπή αγώνα λόγω ανωτέρας βίας, ωστόσο εδώ δεν πρόκειται για ανώτερα βία άρα δεν μπορούσε να γίνει σε 48 ώρες το παιχνίδι. Είναι μια στρεβλή ερμηνεία που κρίνει το μέλλον του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα. Τελικά αποφασίστηκε αναβολή για 24 ώρες χωρίς όμως να ληφθεί υπόψη ότι ο ΠΑΟΚ έχει και άλλο παιχνίδι σε 48 ώρες. Η απάντηση που πήραμε ήταν ότι μεσολαβούν 49 ώρες. Είναι τουλάχιστον κοροιδία. Είναι κατάφωρη παραβίαση των κανονισμών του πρωταθλήματος.

Στις 4/1 υπήρξε κοινοποίηση της απόφασης του προγράμματος της αγωνιστικής χωρίς το Παμβοχαϊκός – ΠΑΟΚ. Στις 15:00 έβγαλαν απόφαση για αναβολή και στις 15:30 ανακάλεσαν την απόφαση. Κατάλαβαν το λάθος τους ή η ανάκληση έγινε για εξωτερικούς λόγους; Το ΔΣ της ΕΣΑΠ συνεδρίασε τηλεφωνικά, ούτε καν με email. Το αποτέλεσμα ήταν 8 αρνητικές και 3 θετικές ψήφοι και 1 αποχή της Αλεξανδρούπολης. Το ερώτημα είναι εάν οι συνεταίροι στην ΕΣΑΠ ήξεραν και είχαν επίγνωση του θέματος ή υπήρξαν άλλες διαδικασίες.

Το αίτημα του ΠΑΟΚ δεν έγινε δεκτό. Δεν είναι σύνομη η απόφαση γιατί ακολουθεί σε 48 ώρες το παιχνίδι με Παναθηναϊκό και μετά φεύγει η ομάδα για Ιταλία τη Δευτέρα. Αυτή πρέπει να είναι η αντιμετώπιση του ΠΑΟΚ; Να τους δώσουμε συγχαρητήρια. Μας λαβώνουν, μας ενοχλούν αλλά δε μας πτοούν είμαστε ΠΑΟΚ».

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του ΤΑΠ ΠΑΟΚ, Κώστας Παϊσιάδης, τόνισε:

«Δε θα αναφερθώ σε θέματα νομικά ή στις προκυρήξεις. Γνωρίζουν στη Λίγκα ότι είμαι ο παλιότερος στο ΔΣ. Είναι απογοητευτικό για το βόλεϊ που δεν έχει τα εκατομμύρια και πραγματικά η συνύπαρξη μας στο ΔΣ είχε σαν στόχο να εξυπηρετούνται οι ομάδες για το καλό του αθλήματος. Ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου για να διαλυθεί αυτή η καλή κατάσταση που υπήρχε μέσα στη Λίγκα και στο ΔΣ. Βαλόμαστε αυτή τη στιγμή. Σε όποιον έχει εικόνα από επαγγελματικό αθλητισμό είναι αδιανόητο να έχει η ομάδα ταξίδια σε Βραχάτι, Τρέντο και να πρέπει να δώσει 3 παιχνίδια σε 5 μέρες. Οι ξένες Λίγκες ξέρουν περισσότερα φαίνεται και ξεκίνησαν τα πρωταθλήματα στις 17/1. Κάτι άλλο συμβαίνει και βάζουν τον ΠΑΟΚ σε αυτή την περιπέτεια. Απογοητεύμαι για τα τόσα χρόνια που είμαι στη Λίγκα γιατί πάντα στόχος ήταν να βοηθήσουμε όποια ομάδα είχε πρόβλημα».