Κίνδυνος για τη ζωή πιλότου της F1

35

Το ατύχημα του Ζιλ Μπιανκί στο ιαπωνικό γκραν πρι της Formula 1 προκάλεσε σοκ και επισκίασε τη διοργάνωση. Τα μαντάτα από την επίσημη ενημέρωση της FIA δεν είναι καθόλου ευχάριστα.

Στο δελτίο Τύπου αναφέρεται ότι ο Γάλλος πιλότος έχει υποστεί σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση.

Αναλυτικότερα:

«Στον 42ο γύρο ο Άντριαν Σούτιλ έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του και χτύπησε στις μπαριέρες στη στροφή εφτά. Οι αγωνοδίκες όρισαν καθεστώς κίτρινης σημαίας πριν τη στροφή για να ενημερώσουν τους πιλότους για το ατύχημα. Ένας γερανός βρέθηκε στο σημείο για να απομακρύνει το μονοθέσιο και να το μεταφέρει σε ένα ασφαλές μέρος.

Ενώ ήταν σε εξέλιξη, ο οδηγός του μονοθεσίου ”17”, Jules Bianchi, έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του, βγήκε εκτός πίστας και χτύπησε στον γερανό. Με το που οι άνθρωποι της πίστας διαπίστωσαν ότι ο πιλότος έχει τραυματιστεί, πήγε στο σημείο η ομάδα γιατρών, καθώς επίσης και το αυτοκίνητο ασφαλείας. Στο σημείο πήγε και ασθενοφόρο. Έβγαλαν τον πιλότο από το μονοθέσιο, τον μετέφεραν στο ιατρικό κέντρο της πίστας και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Mie General.

Η ακτινογραφία έδειξε ότι υποφέρει από πολλά σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση. Μετά από αυτό θα μεταφερθεί στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Το νοσοκομείο θα ενημερώσει μόλις υπάρχουν πληροφορίες».