Μπαμπαλιούτας : Eπαγγελματίας στα… 46!

52

Ο λίμπερο του Ηρακλή και σημείο αναφοράς Λάμπης Μπαμπαλιούτας, μίλησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5 για την τον Γηραιό και όχι μόνο.

Ο λίμπερο του Ηρακλή είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος σε ηλικία επαγγελματίας αθλητής του βόλει, καθώς διανύει το 46ο της ηλικίας του (γεννήθηκε στις 4/10/1972) και μόνο ένας Πορτογάλος, που αγωνίζεται ακόμη, είναι λίγο μεγαλύτερός του!

Για το πως είναι να παίζει βόλεϊ σε αυτή την ηλικία: «Είμαι τυχερός που μπορώ, και αγωνίζομαι, σε μια ομάδα όπως ο Ηρακλής και μπορώ να είμαι κοντά στην οικογένεια μου».

Για το επόμενο βήμα στην καριέρα του: «Έχω ήδη ξεκινήσει τα πρώτα μου προπονητικά βήματα, με το παιδικό τμήμα του Ηρακλή πέρυσι και φέτος το εφηβικό. Έχουμε το 11 στα 11 και στόχος μας είναι το Πανελλήνιο πρωτάθλημα».

Για το βόλεϊ στα χρόνια της κρίσης: «Σημασία έχει να αγωνίζεσαι και να πληρώνεσαι, δεν μιλάμε για υπέρογκα ποσά απλά για να υπάρχουν λογικές αμοιβές. Όταν έχεις ένα μισθό 1.000-1.500 ευρώ, λες ότι είναι καλά».

Για το ότι δεν έχει φύγει από την Θεσσαλονίκη: «Είχα πει πως όταν έχω πρόταση, από ομάδα της Θεσσαλονίκης προηγείται. Θέληση μου είναι να είμαι εδώ για να μπορώ να βοηθάω την οικογένεια μου».