ΠΑΟΚ και στο Ουζμπεκιστάν! (pics-vid)

77

Το όνομα του ΠΑΟΚ εξαπλώνεται στον αθλητικό πλανήτη, πέρα από την ποδοσφαιρική ομάδα. 

Πιο συγκεκριμένα και όπως μεταδίδει το «pontos-news», άνοιξαν και λειτουργούν στο μακρινό Ουζμπεκιστάν δυο ακαδημίες Τάε Κβο ντο με το όνομα του «δικεφάλου».

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Όλο και πιο γνωστή γίνεται η ομάδα του ΠΑΟΚ στο εξωτερικό, σε όλους τους τομείς του αθλητισμού. Τους τελευταίους τρεις μήνες λειτουργούν στο Ουζμπεκιστάν δύο σχολές Τάε Κβον Ντο που ιδρύθηκαν από τον ιστορικό σύλλογο της Θεσσαλονίκης.

Τα εγκαίνια της δεύτερης σχολής Τάε Κβον Ντο έγιναν στα τέλη Μαρτίου υπό την αιγίδα του ΠΑΟΚ.

Στο πλαίσιο της τελετής διοργανώθηκαν αγώνες στους οποίους πιο δραστήρια και ανταγωνιστικά εμφανίστηκαν τα κορίτσια, που τα έδωσαν όλα για την πρώτη θέση. Η ομάδα του ΠΑΟΚ, με τα μπλε χρώματα, κατέκτησε την πρώτη θέση.

Όλοι οι διαγωνιζόμενοι συμμετείχαν στους αγώνες με μεγάλο ενθουσιασμό, δίχως να ξεχνάνε την ουσία της ομαδικότητας και του ευ αγωνίζεσθαι, και διεκδίκησαν με πάθος πολλά βραβεία. Όσοι παρουσίασαν τα καλύτερα αποτελέσματα βραβεύτηκαν με κύπελλα, μετάλλια και διπλώματα συμμετοχής.

Ο ΠΑΟΚ, υπό την προεδρία του Ιβάν Σαββίδη, έχει αποκτήσει υψηλό κύρος και  αναγνώριση στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και όχι μόνο.

Έχει πετύχει την προσέλκυση πολλών νέων στον αθλητισμό. Αγόρια και κορίτσια διαφόρων ηλικιών της ποδοσφαιρικής ομάδας και της ομάδας Τάε Κβον Ντο προπονούνται σε υψηλό επίπεδο και ετοιμάζονται να δηλώσουν συμμετοχή στους προσεχείς διεθνείς διαγωνισμούς.

paok_tae_kvon_nto_9

Χάρη στο Σύλλογο Ελληνικού Πολιτισμού της Τασκένδης και στο συντονιστή του φαν κλαμπ του ΠΑΟΚ, Σουχράτ Κανακίδη, υλοποιήθηκε αυτή η ιδέα. Ο ΠΑΟΚ αποκτά όλο και περισσότερους οπαδούς έξω από τα σύνορα της Ελλάδας. Αντίστοιχα, και ο ελληνικός σύλλογος στο Ουζμπεκιστάν αποκτά όλο και περισσότερα μέλη, φιλέλληνες και λάτρεις του ελληνικού πολιτισμού.

Δείτε και το φωτορεπορτάζ του “pontos-news»

paok_tae_kvon_nto_12paok_tae_kvon_nto_11paok_tae_kvon_nto_14paok_tae_kvon_nto_8paok_tae_kvon_nto_4