Πλησιάζει ο τερματισμός

Το 34ο Σπάρταθλον, ο ιστορικός αγώνας υπεραποστάσεων 246 χιλιομέτρων γίνεται ολοένα και πιο συναρπαστικός καθώς πέφτει η νύχτα και αναμένεται να φέρει αρκετές ανακατατάξεις στους εξαιρετικούς αθλητές οι οποίοι πλασάρονται εντός της πρώτης δεκάδας.

Ο Τσέχος Brunner Radek (no. 186) εξακολουθεί να προηγείται σταθερά στην πρώτη θέση του αγώνα μετά και το 46ο σημείο ελέγχου, ενώ η Αμερικανίδα Katalin Nagy (no. 356) τον καταδιώκει με μια διαφορά τεσσάρων λεπτών. Στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης και περίπου 10 λεπτά πίσω, εναλλάσσονται δύο μεγάλα ονόματα του Σπάρταθλον, ο Ιταλός Marco Bonfiglio (no. 367) και ο Πολωνός Andrej Radjicowsky (no. 226) ενώ δύο ακόμη φαβορί του αγώνα, ο Πορτογάλος Joao Oliveira (no. 228) και ο Ιταλός Ivan Cudin (no. 371) βρίσκονται στις θέσεις 11 και 13 αντίστοιχα. Από Έλληνες αθλητές πρώτος είναι ο Νίκος Σιδερίδης (no. 57) στην 8η θέση, δεύτερος ο Γιώργος Τάσιος (no. 52) στην 22η θέση και τρίτος ο Γιάννης Κουρκουρίκης (no. 43) στην 30η θέση.

Στο 47ο σημείο ελέγχου έγινε η απόλυτη ανατροπή με τον Andrej Radjicowsky (no. 226) να προσπερνά τους Brunner Radek(no. 186) και Katalin Nagy (no. 356) οι οποίοι και έτρεχαν πλάι πλάι .

Οι χαμηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της νύχτας και η δύσκολη ανάβαση του Παρθένιου Όρους αναμένεται να δυσκολέψουν τους αθλητέςπου έχουν διανύσει ήδη περισσότερα από 120 χιλιόμετρα. Ο πρώτος αναμένεται να τερματίσει το πρωινό του Σαββάτου, ενώ τον αγώνα συνεχίζουν 330 αθλητές και αθλήτριες!

Παρακολουθείστε όλες τις εξελίξεις σε Live Streaming μέσω της επίσημης ιστοσελίδας www.spartathlon.gr.