Στάνκου: «Τιμή να είμαι στην ίδια ομάδα με τον Λουτσέσκου»

55

Την πρώτη του συνέντευξη μετά την γνωστοποίηση της πρόσληψης του από τον ΠΑΟΚ, έδωσε ο Σέρτζιου Στάνκου, σε ιστοσελίδα της πατρίδας του.

Μιλώντας στο «.gsp.ro», ο Ρουμάνος τεχνικός δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του που αναλαμβάνει τον Δικέφαλο, ενώ μίλησε, μεταξύ άλλων και για τον συμπατριώτη του, Ράζβαν Λουτσέσκου!

Αναλυτικά:

Για την προοπτική του ΠΑΟΚ:

«Για μένα είναι μια νέα πρόκληση. Ο ΠΑΟΚ είναι μια πολύ σημαντική ομάδα στην Ελλάδα με όνομα στην Ευρώπη. Είναι σαφές ότι πρόκειται για ένα βήμα μπροστά. Έχοντας την ευκαιρία να προπονήσω μια ομάδα τέτοια ομάδα, δεν μπορούσα να πω όχι» .

Για το αν η πρώην ομάδα του, Πλοέστι, κατανόησε την επιλογή του:

«Ναι, έχω μια πολύ καλή σχέση με τον κ. Μοκάνου, τον επενδυτή της ομάδας, Συνειδητοποίησε ότι ο ΠΑΟΚ είναι ευκαιρία για την καριέρα μου. Σε όλες τις προσπάθειές μου με υποστήριξε. Θέλω να πιστεύω ότι η σχέση μας δεν θα αλλάξει μετά την αποχώρηση».

Για την αγάπη των Ελλήνων για το βόλεϊ και τους στόχους της ομάδας:

«Φυσικά, οι Έλληνες αγαπούν το βόλεϊ. Επίσης, οι στόχοι είναι αρκετά σαφείς. Το Κύπελλο, το Πρωτάθλημα και το League Cup. Θα υπάρχει συνεχής πίεση και το γνωρίζω αυτό».

Για το αν θέλει να πάρει μαζί του κάποιους Ρουμάνους αθλητές:

«Δεν μπορώ να το ξέρω αυτό ακόμα. Θα πρέπει πρώτα να συναντηθώ από κοντά με τους ανθρώπους της ομάδας. Μέχρι τώρα επικοινωνούσαμε τηλεφωνικός, αύριο (σ.σ. σήμερα) θα βρεθώ στην Θεσσαλονίκη».

Για τους στόχους του στην προπονητική:

«Όταν ξεκίνησα ο προπονητής μου, ήθελα να αποδείξω στον εαυτό μου, καταρχάς, ότι είχα αυτή την ικανότητα. Θα προσπαθήσω να φτάσω στο μέγιστο δυνατό επίπεδο, όπως έκανα ως παίκτης»

Για την παρουσία του συμπατριώτη του, Ράζβαν Λουτσέσκου στον πάγκο του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ:

«Είναι μια τιμή για μένα να είμαι στην ίδια ομάδα με τον Ράζβαν Λουτσέσκου , ένα όνομα που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Δεν έχουμε γνωριστεί ακόμα αλλά τώρα που είμαστε στον ίδιο σύλλογο θα έχουμε την ευκαιρία να συναντηθούμε! Ελπίζω να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα, και οι δύο» .