Την έβγαλε με επίπληξη ο Φοίνικας

Σάλο έχει προκαλέσει η απόφαση  του ΜΔΟ της ΕΣΑΠ για τα όσα έγιναν στην αναμέτρηση μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Φοίνικα Σύρου, πριν από λίγες εβδομάδες.

Οι παίκτες της ομάδας της Σύρου προκάλεσαν με τη στάση τους, τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού με την κάμερα μάλιστα να έχει πιάσει και… άσεμνες χειρονομίες προς την κερκίδα. Παρ’ όλα αυτά το Δικαιοδοτικό Όργανο της ομοσπονδίας τιμώρησε με…επίπληξη τους Συριανούς.

Αναλυτικά η απόφαση αναφέρει:

Η πρόεδρος του Μονομελούς Δικαιοδοτικού Οργάνου ΕΣΑΠ λαμβάνοντας υπ’ όψη τους ισχυρισμούς του εγκαλούμενου αθλητικού σωματείου με την επωνυμία Α.Ο.Φοίνικας Σύρου και του αθλητή Εβάντρο Ντίαζ Σόουζα καθώς και από την εκτίμηση των εγγράφων της σχηματισθείσας δικογραφίας για τα όσα έγιναν στον αγώνα Π.Α.Ο.Κ. – Α.Ο.Φοίνικας Σύρου στις 23/2/2019 για την 17η αγωνιστική:

Επιβάλλει:

Στο ως άνω σωματείο την ποινή της έγγραφης σύστασης με παράλληλη ανακοίνωση στον Τύπο (άρθρο 17 παρ. 2 περ. Α υποπερ. Α του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού Ε.Σ.Α.Π.), καθόσον το περιγραφόμενο στα ως άνω έγγραφα και αποδιδόμενο στο εν λόγω σωματείο παράπτωμα της καθυστέρησης έναρξης του τέταρτου (4ου) σετ του αγώνα δεν χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερης βαρύτητας, ώστε να καθίστατα ιιδιαιτέρως δυσφημιστικό για το άθλημα της πετοσφαίρισης, ενόψει του ότι δεν αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους οι αθλητές του εν λόγω σωματείου αποσύρθηκαν στα αποδυτήρια, ώστε να αξιολογηθούν δεόντως,

Δεν επιβάλλει:

Α. Ποινή (α) σε βάρος του ως άνω σωματείου για το αποδιδόμενο σε αυτό παράπτωμα της όχλησης φιλάθλων του αντίπαλου αθλητικού σωματείου από χειρονομία που απηύθυνε σε αυτούς αθλητής του εγκαλουμένου σωματείου, καθόσον δεν προέκυψε ότι πράγματι έλαβε χώρα προσβλητική χειρονομία αθλητή του ως άνω σωματείου, σε κάθε περίπτωση, δεν προκλήθηκαν επεισόδια δυσφημιστικά για το άθλημα της πετοσφαίρισης και προσβλητικά του φίλαθλου πνεύματος, ώστε να επιβληθούν στο ανωτέρω σωματείο οι ποινές που προβλέπονται στα άρθρα 19 επ. του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού ΕΣΑΠ,

Β. Στον ως άνω αθλητή (Εβάντρο Ντίαζ Σόουζα) για το αποδιδόμενο σε αυτόν παράπτωμα της αποβολής του από το τέταρτο (4ο) σετ του αγώνα, καθόσον ουδόλως προέκυψε αποβολή του εν λόγω αθλητή αναγραφόμενη στο φύλλο αγώνα, συνεπεία προσβλητικής ή άλλου είδους ανάρμοστης συμπεριφοράς του, σύμφωνα με το άρθρο 3 α του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού ΕΣΑΠ.

Θυμηθείτε στο παρακάτω βίντεο τα όσα είχαν συμβεί…