Όλα είναι έτοιμα για το Πανευρωπαϊκό

142

Όλα είναι έτοιμα για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα TAEKWON-DO ITF, το οποίο θα διεξαχθεί από την Πέμπτη 14 μέχρι την Κυριακή 17 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη, στο κλειστό γήπεδο PAOK Sports Arena.

Όπως είπε σήμερα σε Συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της Αθλητικής ομοσπονδίας TAEKWON DO Ελλάδος, Αναστάσιος Βαλασιάδης:  ‘Με μεγάλη μας χαρά θα καλωσορίσουμε την επόμενη εβδομάδα 1000 περίπου αθλητές προπονητές και διοικητικούς παράγοντες του Taekwon Do-ITF, στη Θεσσαλονίκη. Χαιρόμαστε γιατί αυτό θα είναι μια μεγάλη διαφήμιση και οικονομική ενίσχυση στην πόλη μας, η οποία προσπαθεί να καθιερωθεί ως μια πόλη φιλοξενίας μεγάλων αγώνων, συνεδρίων και εκθέσεων. Χαιρόμαστε επίσης γιατί η Ελλάδα θα βρεθεί, για 10 μέρες, στο επίκεντρο του αθλήματός μας’.

Σχετικά με την προετοιμασία τόσο των αθλητών για τους αγώνες, όσο και στο οργανωτικό μέρος, ο κ. Βαλασιάδης τόνισε: «Η Εθνική μας ομάδα προετοιμάζεται πυρετωδώς για τους αγώνες. Στόχος μας είναι η καθιέρωση της Ελλάδας ανάμεσα στις μεγάλες δυνάμεις του αθλήματος. Ταυτόχρονα με τους αθλητές μας, εδώ και πολλούς μήνες προετοιμάζεται και η Ομοσπονδία γιατί θέλουμε να διοργανώσουμε τους καλύτερους αγώνες. Θέλουμε η Ελλάδα να στείλει παντού, μέσα και έξω, ένα μήνυμα ικανότητας και ένα μήνυμα αισιοδοξίας που τόσο το έχει ανάγκη η χώρα μας’.

Ο πρόεδρος της ΑΟΤΕ κάλεσε τους φιλάθλους και όλους τους Θεσσαλονικείς, να παρακολουθήσουν τους αγώνες και να ενισχύσουν τους αθλητές υπογραμμίζοντας ότι: ‘Τους υποσχόμαστε ότι θα απολαύουν ένα πολύ όμορφο θέαμα, συγκλονιστικές μάχες και πιστεύουμε πολλές ελληνικές επιτυχίες οι οποίες θα τους κάνουν περήφανους’.

Ο αρχηγός της ομάδας κ. Λάζαρος Παπαγερίδης, είπε ότι αισθάνεται πολύ περήφανος γι΄, αυτή την ομάδα, για τη διάθεση των αθλητών και την πολύ καλή δουλειά των προπονητών και περιμένει τα καλύτερα αποτελέσματα. Ίσως ακόμη και τη 2η θέση.

Για την προετοιμασία και τους στόχους της Εθνικής μίλησε ο προπονητής της Εθνικής κ. Γιώργος Παπαδιώτης:   ‘Κάθε χρόνο βάζουμε ως στόχο να ανέβουμε πιο ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη του αθλήματος. Στο προηγούμενο Πανευρωπαϊκό ήμασταν 3οι και θέλουμε τουλάχιστον να σταθεροποιηθούμε σ΄ αυτή τη θέση. Προετοιμαζόμαστε με εντατικό ρυθμό και με για πρώτη φορά επιστημονική μεθοδολογία και υποστήριξη. Στόχος μας είναι να αποδώσει ο κάθε αθλητής αυτό που μπορεί και λίγο παραπάνω. Αν το καταφέρουμε, είναι σίγουρο ότι θα έχουμε πάρα πολλές διακρίσεις. Οι βασικοί μας αντίπαλοι είναι επαγγελματίες και προετοιμάζονται πολύ περισσότερο καιρό από εμάς, και είναι πολύ δυνατοί. Εμείς όμως τους αντιμετωπίζουμε με μυαλό, ταχύτητα και ποικιλία κινήσεων και έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα απέναντί τους. Αυτή είναι η δύναμή μας. Μόλις βρεθούν οι αθλητές οι δυό τους στο τερέν, κατέληξε, εκεί ξεκινάει το πλεονέκτημα του Έλληνα αθλητή. Ακόμη και αν ο αντίπαλός του έχει τύχει μεγαλύτερης τεχνικής υποστήριξης’.

Από τη μεριά των αθλητών της Εθνικής μίλησαν η πρωταθλήτρια  Θεογνωσία Μιχαηλίδου και ο πρωταθλητής και καλύτερος αθλητής στην Ευρώπη, το 2008  Παναγιώτης Ντόβας. Επισήμαναν τη σκληρή δουλειά αλλά κυρίως το καλό κλίμα ανάμεσα σε όλους τους αθλητές και τους προπονητές, την αισιοδοξία αλλά και την ικανοποίησή τους διότι θα αγωνιστούν μπροστά σε ελληνικό κοινό καθώς: ‘Σε όλους τους άλλους διεθνείς αγώνες αλληλοϋποστηριζόμαστε μεταξύ μας’.

Η παρακολούθηση των αγώνων είναι δωρεάν για τους φιλάθλους. Στους αγώνες θα λάβουν μέρος περισσότεροι από 1000 αθλητές, από 30 χώρες, διεκδικώντας τα μετάλλια σε πέντε κατηγορίες αθλημάτων. Οι Έλληνες αθλητές έλαβαν την 3η και 5η θέση στα δύο προηγούμενα Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και τις 5η και 10η στα δύο προηγούμενα Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Η Αθλητική Ομοσπονδία TAEKWON-DO Ελλάδος, είναι η εκπρόσωπος του TKD-ITF στην Ελλάδα, τους ενός από τα δύο στυλ του αθλήματος που υπάρχουν δηλαδή παγκοσμίως και είναι μέλλος της Διεθνούς και της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας TAEKWON-DO-ITF. Είναι μία από τις λίγες Ομοσπονδίες σε παγκόσμιο επίπεδο που θεωρείται πολύ έμπειρη στη διοργάνωση διεθνών πρωταθλημάτων έχοντας οργανώσει ήδη στο παρελθόν δύο Παγκόσμια (1987 και 2003) και δύο Πανευρωπαϊκά (1998 και 2006).