Αλβανός, ένας σταρ στον ΠΑΟΚ

25

Χωρίς αμφιβολία, πρόκειται για μια τεράστια μεταγραφή για τον ΠΑΟΚ… Ο Αλέξης Αλβανός είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες αυτής της γενιάς, που εκπροσώπησαν το ελληνικό χάντμπολ στους Ολυμπιακούς της Αθήνας το 2004 και κατέληξαν στην 6η θέση, ενώ την ίδια θέση πήραν και το 2005 στο Παγκόσμιο της Τυνησίας…

Έστω και στα 34 του (γεννήθηκε στις 9 Απριλίου 1980) ο Αλβανός είναι μια εξαιρετική προσθήκη για τον ΠΑΟΚ, στην προσπάθεια του Δικεφάλου να κάνει πρωταθληματισμό.

Ο Αλβανός γεννήθηκε στον Βόλο αλλά μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη κι όπως είπε κι ο ίδιος σήμερα “με τη μεταγραφή μου στον ΠΑΟΚ, γυρίζω στο σπίτι μου”. Το χάντμπολ, άλλωστε, το ξεκίνησε από την ΧΑΝΘ το 1990 σε ηλικία 10 χρονών, και στα 19 του πήρε μεταγραφή στον Πανελλήνιο, που ήταν τότε ένα από τα βαριά χαρτιά του ελληνικού χάντμπολ, με τον οποίο κατέκτησε τρία πρωταθλήματα.

Το 2004, μετά τους Ολυμπιακούς πήγε στη Γερμανία, σε μια από τις κορυφαίες λίγκες της Ευρώπης κι έπαιξε κατά σειρά σε Βέτσλαρ, Γκούμερσμπαχ, Ράιν Νέκερ Λέβεν Μάνχαϊμ, Λούμπεκε και Μπάλινγκεν, κάνοντας καλό όνομα στη Μπουντεσλίγκα επί 8 χρόνια.

Το 2012 επέστρεψε στην Ελλάδα και υπέγραψε στην ΑΕΚ, από την οποία έμεινε ελεύθερος πρόσφατα κι αποφάσισε να επιστρέψει στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη.

Πριν πάει στην ΑΕΚ είχε μιλήσει και πάλι με τον ΠΑΟΚ, αλλά τότε ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να δώσει τα χρήματα που έδινε η αθηναϊκή ομάδα, καθώς ήταν η εποχή που είχε αρχίσει να πέφτει το μπάτζετ…

“Και τότε είχαμε μιλήσει, αλλά δεν είχαν ευτυχή κατάληξη οι συζητήσεις. Έγινε τώρα. Ο Αλέξης είναι ένας μεγάλος αθλητής, θα δώσει νέα αίγλη και νέα δυναμική στον ΠΑΟΚ” είπε ο έφορος της ομάδας χάντμπολ. Γρηγόρης Πετρίδης.

“Μετά από πολλά χρόνια είμαι πάλι στο σπίτι μου, είμαι σε μια μεγάλη ομάδα, μακάρι να μπορέσουμε όλοι μαζί να φέρουμε τον ΠΑΟΚ εκεί που του αξίζει”, ήταν το σχόλιο του 34χρονου χειροσφαιριστή.