Παγκόσμιο Κύπελλο στην Θεσσαλονίκη

Σε ρυθμούς Παγκοσμίου Κυπέλλου κινείται η Θεσσαλονίκη, όπου το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα διεξαχθεί το Helexpo World Cup 2014. Συνολικά 130 αθλητές από 23 χώρες θα αγωνιστούν στο Ξίφος Μονομαχίας και το ενδιαφέρον αναμένεται πολύ μεγάλο. Είναι χαρακτηριστικό ότι όλα τα μεγάλα ονόματα της κατηγορίας Νέων Ανδρών έχουν δηλώσει συμμετοχή. Πρώτο φαβορί είναι ο Ισπανός Γιούλεν Περέιρα που φιγουράρει στην κορυφή του πίνακα αξιολόγησης της FIE.

Από ελληνικής πλευράς θα αγωνιστούν 17 αθλητές. Οι Νίκος Τσώκας, Σπύρος Κυπραίος, Κωνσταντίνος Μέκρας, Γιάννης Φιλιππούσης που συμπληρώνουν την πρώτη τετράδα του ελληνικού πίνακα αξιολόγησης θα διεκδικήσουν την διάκριση. Την Πέμπτη στις 12:00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η συνέντευξη Τύπου του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η οποία θα καλυφτεί ζωντανά από τις ιστοσελίδες: www.oxif.gr/thessaloniki και www.sportsland.gr. Από τις δύο ιστοσελίδες θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε ζωντανά και τους αγώνες το Σαββατοκύριακο!!

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Πολύτιμες εμπειρίες και παραστάσεις αποκόμισαν οι τρεις αθλητές μας που αγωνίστηκαν στο Κύπελλο Κόσμου της FIE που διεξήχθη στο Βελιγράδι. Την καλύτερη πορεία έκανε ο Αγαπητός Παπαδημητρίου (ΠΓΣ), ο οποίος έχασε στη φάση των «32» από τον Κροάτη Ξουρέκ με 15-10 και κατέλαβε την 19η θέση.

Ο Κοσμάς Καρακόλης (ΠΓΣ) δεν μπόρεσε να μπει στο ταμπλό και αποκλείσθηκε από τους ομίλους (38ος στην τελική κατάταξη). Στο Ξίφος Μονομαχίας Ανδρών αγωνίστηκαν συνολικά 54 αθλητές. Τέλος, η Φανή Βαρβέρη (Μέγας Αλέξανδρος Θεσσαλονίκης) τερμάτισε στην 22 θέση από 30 αθλήτριες που συμμετείχαν στο ξίφος μονομαχίας γυναικών. Και οι τρεις αθλητές συμμετείχαν στους αγώνες με προσωπικά τους έξοδα.

* Στην φωτογραφία είναι ο Ισπανός Γιούλεν Περέιρα.