Συγκλονίζει ο πατέρας του Μπανκί

29

Κατάθεση ψυχής από τον Φιλίπ Μπιανκί. Ο πατέρας του Ζιλ, του άτυχου πιλότου της Φόρμουλα 1 ο οποίος δίνει μάχη για τη ζωή του μετά από το σοβαρό ατύχημα, που είχε σε πίστα, έδωσε συνέντευξη στην Gazzetta dello Sport περιγράφοντας όσα ζουν τις τελευταίες ημέρες αυτός και η οικογένειά του.

«Η κατάσταση είναι δύσκολη. Κάθε φορά που χτυπάει το τηλέφωνο, τρέμουμε, ξέρουμε ότι μπορεί να είναι από το νοσοκομείο για να μας πουν ότι ο Ζιλ έχει πεθάνει. Δεν θα τα παρατήσει όμως. Είμαι σίγουρος για αυτό. Μπορώ να το δω. Το πιστεύω»

Συνεχίζοντας πρόσθεσε: «Του μιλάω και ξέρω πως με ακούει. Οι γιατροί μας είπανε ότι ήδη είναι ένα θαύμα που επέζησε μετά από μια τέτοια σύγκρουση. Κανείς δεν έχει ζήσει μετά από ένα τέτοιο χτύπημα και με τέτοιο τραύμα. Αλλά το Ζιλ δεν θα τα παρατήσει.Ο προπονητής του, μου λέει ότι εάν υπάρχει ένα άτομο που μπορεί πραγματικά να το ξεπεράσει, τότε αυτό είναι ο Ζιλ».
Ο Φιλίπ Μπιανκί αναφέρθηκε και σε άλλους άλλους πιλότους της Φόρμουλα και την στήριξη που του παρέχουν: «Τους ευχαριστούμε όλοι. Πολλοί από αυτούς έχουν επικοινωνήσει μαζί μου. Ο Αλόνσο, ο Μάσα και άλλοι… Ο Χαμιλτον μου έστειλε ένα e-mail στο οποίο λέει ότι θέλει να γνωρίζει εάν μπορεί να κάνει κάτι, να του το πω. Ο Ρόσι και ο Μάρκες από το Moto GP το ίδιο…».