Στοίχημα και Μαθηματικά : Για στρατηγικούς παίκτες

457

Κέρδη από τη Θεσσαλονίκη

Μια καινούργια σελίδα για το στοίχημα εγκαινιάζουμε σήμερα στο THESSPORTS.GR η οποία θα βασίζεται σε στατιστικά δεδομένα του παιχνιδιού και θα πληροφορεί τους παίκτες για πράγματα που δεν θα τα βρίσκουν πουθενά αλλού.

Αποκλειστικός στόχος θα είναι η ερμηνεία κάποιων φαινομένων, ώστε αφ΄ ενός να προφυλάσσονται οι παίκτες από κακοτοπιές που έχουν σχέση κυρίως με τις αποδόσεις και την γκανιότα και αφ΄ ετέρου να οδηγούνται σε καλές κερδοφόρες επιλογές, σε συνδυασμό βεβαίως με την ικανότητά τους για πρόβλεψη.

Αρχίζουμε πρώτα από τα δικά μας δηλαδή τις ομάδες της Θεσσαλονίκης.

Αν και οι συμβουλές των ειδικών είναι να μην παίζει κανείς την ομάδας του, ομολογουμένως είναι δύσκολο στους φιλάθλους να την τηρήσουν. Άλλωστε όταν ήμασταν παιδιά, για την ομάδα μας βάζαμε στοίχημα. Ας προσπαθήσουμε τουλάχιστον να μην χάνουμε γιατί τώρα που μεγαλώσαμε τα πράγματα είναι σοβαρά. Μπορεί να χάσει κανείς χρήματα και όχι απλά να κεράσει ένα παγωτό όπως τότε. ΠΑΟΚ

Το ποντάρισμα λοιπόν στις νίκες του ΠΑΟΚ στο ελληνικό πρωτάθλημα φέτος ήταν πολύ ζημιογόνο. Όπως βλέπουμε στον παρακάτω πίνακα, αν κάποιος έβαζε σταθερά 10€ θα είχε ποντάρει 80 €, θα είχε πάρει πίσω 61€ άρα θα είχε χάσει 19 € που ισοδυναμεί με το 24% του κεφαλαίου του. Αντιθέτως θα ήταν κερδισμένος όποιος πόνταρε στις ισοπαλίες του ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Αυτός θα είχε ποντάρει επίσης 80€ αλλά θα είχε πάρει 154€ δηλαδή κέρδος 92%. Ποιος ΠΑΟΚτσής όμως  θα το έκανε;

s1Το ίδιο και εκτός έδρας. Όπως βλέπουμε στον παρακάτω πίνακα ο αισιόδοξος ΠΑΟΚτσής που θα ήθελε να μετατρέψει την αισιοδοξία του και σε ποντάρισμα στον ΟΠΑΠ πάντοτε στη νίκη του ΠΑΟΚ θα είχε απώλειες 26%.

s2
ΗΡΑΚΛΗΣ

Καλύτερα ήταν τα πράγματα με τους οπαδούς του Ηρακλή. Αν παίζανε διαρκώς τη νίκη του Ηρακλή θα ήταν βέβαια και αυτοί χαμένοι. Αν κάποιος όμως το είχε δει πιο λογικά, σκεπτόμενος ότι ο Ηρακλής, ως νέα ομάδα, θα είχε κάποιες δυσκολίες στο Καυτατζόγλειο και ως σκληροτράχηλη και αγωνιστική ομάδα, θα έχανε δύσκολα έξω, τουλάχιστον από τις μέτριες ομάδες, και έπαιζε σταθερά τις ισοπαλίες του Ηρακλή μέσα-έξω, θα είχε μέχρι στιγμής, ένα κέρδος 26%, όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα.

s3Η ισοπαλία του Σαββάτου στη Λειβαδιά επιβεβαίωσε το ορθό αυτής της τακτικής και θα άυξανε τα κέρδη εκείνου που ποντάρει στις ισοπαλίες του Ηρακλή.

Το στοίχημα βεβαίως, αν θέλει να κερδίζει κανείς σταθερά, είναι ένα καθαρά στρατηγικό παιχνίδι. Ιδού μια περίπτωση που μπορούσε να αποφέρει πολύ μεγάλα κέρδη σε έναν στρατηγικό παίκτη.

ΞΑΝΘΗ

Αν έπαιζε κανείς σταθερά τις ισοπαλίες της Ξάνθης Εκτός Έδρας και τίποτε άλλο. Θα είχε μια απόδοση 134 %. Καθόλου άσχημα όποιο κεφάλαιο κι αν διέθετε.  Μη μου πείτε ότι είναι ένα τυχαίο γεγονός; Σύμφωνα με το αγωνιστικό προφίλ της Ξάνθης, όπως το έδειξε και από πέρσι και με τον ίδιο προπονητή ήταν απολύτως προβλέψιμο.

s5Ωστόσο μη βιάζεστε να παίξετε αμέσως με αυτούς τους τρόπους στη συνέχεια. Η συμπεριφορά του Ηρακλή πιθανόν να συνεχιστεί. Τουλάχιστον να μη χάσει όποιος παίξει. Η συμπεριφορά του ΠΑΟΚ λογικά θα αλλάξει. Αν βελτιώσει πολύ την ομάδα του ίσως οι φίλοι του να έχουν κέρδη από εδώ και στο εξής ποντάροντάς τον σταθερά να κερδίζει.

Η συμπεριφορά της Ξάνθης επίσης πιθανόν να συνεχιστεί. Αν όχι με αυτό τον τρελό ρυθμό αλλά τουλάχιστον όπως και στον Ηρακλή να μη χάσουν οι παίκτες.

Στο στοίχημα ισχύει αυτό που λένε οι προπονητές για τις ομάδες: ‘Καλά είναι να το πάρουμε το ματς, αλλά αν δεν γίνεται τουλάχιστον να μην το χάσουμε’.

Η στήλη θα συνεχίσει και με άλλα τέτοια παραδείγματα, με στόχο να βοηθάει τους εγκεφαλικούς τουλάχιστον παίκτες στο ποντάρισμά τους.

Toυ Ειδικού Συνεργάτη