Νέα λίστα με ύποπτα ματς

Άλλη μια λίστα, με τρία ακόμη παιχνίδια, που θεωρούνται ύποπτα, έφτασε στην ΕΠΟ κι από εκεί οι φάκελοι γι  αυτους τους τρεις αγώνες, πήγαν στον εισαγγελέα για διερεύνηση. Ύποπτοι προς χειραγώγηση αγώνες, δεν σημαίνει κατ΄ ανάγκη “στημένοι”. Ενδεχομένως να έχουν “φορτωθεί” κάποια σημεία στους αγώνες αυτούς, χωρίς απαραίτητα να συμβαίνει κάτι παράνομο ή ύποπτο. Αυτό θα το ερευνήσει ο εισαγγελέας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Άρη Ασβεστά στο contra.gr :

“Οι αγώνες, οι οποίοι θεωρήθηκαν ύποπτοι προς χειραγώγηση, είναι εξής :

α) Καλλονή-Παναθηναϊκός 0-4 (8 Δεκεμβρίου, 14η αγωνιστική).

β) Καλλονή-Αστέρας Τρίπολης 0-2 (2 Φεβρουαρίου, 22η αγωνιστική).

γ) Βέροια-Ολυμπιακός 0-5 (8 Φεβρουαρίου, 24η αγωνιστική).

Το περιεχόμενο των φακέλων παραμένει άγνωστο, συνεπώς δεν μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για τους λόγους για τους οποίους τα ματς κρίθηκαν ύποπτα, δηλαδή ποιο είδος στοιχηματισμού ήταν αυτό που χτύπησε το “καμπανάκι” της εταιρίας που παρακολουθεί τη στοιχηματική δραστηριότητα των αγώνων.
Σε κάθε περίπτωση, οι τρεις τελευταίοι φάκελοι που απεστάλησαν από την UEFA (πιθανότατα μέσα στο Φλεβάρη) βρίσκονται ήδη στα χέρια του εισαγγελέα και έχουν σταλεί για να μεταφραστούν. Ακολούθως, θα αποφασιστεί από τη δικαιοσύνη αν τα στοιχεία που περιέχονται στις εκθέσεις είναι επαρκή για περαιτέρω διερεύνηση.

Θυμίζουμε ότι ήδη μέσα στη σεζόν έχουν έρθει άλλοι έξι φάκελοι με ύποπτα παιχνίδια, τα οποία είναι τα εξής: Βέροια-ΠΑΣ Γιάννινα 2-2 (27/10, 9η αγωνιστική), Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1 (24/11, 12η αγωνιστική), ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ 0-2 (2/12, 13η αγωνιστική), Ολυμπιακός-Εργοτέλης 3-0 (1/12, 13η αγωνιστική), Καλλονή-ΠΑΟΚ 2-5 (15/12, 15η αγωνιστική), ΟΦΗ-Καλλονή 0-1 (4/12, φάση των “16” Κυπέλλου Ελλάδος)”