Η αποκάλυψη των Ισπανών επενδυτών

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν οι Ισπανοί που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Λάρισα.

Ένας εξ αυτών, ο Λουίς Όλιβερ, ήταν εκείνος που τοποθετήθηκε κυρίως και αφού ξεκαθάρισε πως…: “Θέλω να είμαι ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ, δεν είμαι δισεκατομμυριούχος, έχω όμως τα χρήματα και η οικογένεια μου ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Αν περιμένετε τον Αμπράμοβιτς δεν είμαι εγώ, αλλά μπορώ να κάνω το καλύτερο” στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις. Παραθέτουμε κάποιες εξ αυτών: 

Ποιες είναι οι επιχειρήσεις σας στην Ελλάδα;

«Αυτήν την στιγμή οι επιχειρήσεις μου είναι να προσφέρω υπηρεσίες παροχής ασφάλειας σε εμπορικά πλοία που παν στην Αφρική».

Έχετε ενημέρωση για την πορεία της ΑΕΛ από πέρυσι; Ξέρετε ότι φέτος υπήρξε χορηγός που έβαλε κάποια χρήματα; Γιατί να επιλέξουμε εσάς;

«Όσον αφορά την πρώτη ερώτηση σας εγώ ήρθα στην Ελλάδα τον Οκτώβριο και τον Δεκέμβριο είδα πρώτη φορά την ΑΕΛ. Από τότε την έχω δει άλλες τρεις φορές. Ο κάθε άνθρωπος έχει μια ειδικότητα. Εγώ ασχολούμαι πολλά χρόνια με το ποδόσφαιρο και έχω μεγαλώσει με την Ρεάλ Μπέτις. Η ενασχόληση μου με την Μπέτις δείχνει ότι ξέρω να διαχειρίζομαι μια ομάδα. Για τον χρηματοδότη της ομάδας δεν ξέρω ούτε ξέρω τι έχει κάνει. Αυτό που θέλω εγώ είναι να πάρω την ομάδα και να την οδηγήσω εκεί που της αξίζει».

Στο πλάνο σας δεν υπήρξε αναφορά στο προπονητικό κέντρο των Δέντρων. Γιατί συνέβη αυτό;

«Αυτήν την στιγμή είμαστε σε διαβουλεύσεις με τον κύριο Πηλαδάκη και για τα Δέντρα. Από εκεί και πέρα αν υπάρχει κάποια λύση, θα αναφερθούμε και στα Δέντρα».

Τι παραγοντικές εμπειρίες έχετε στην ηλικία σας και ποιο είναι το οικονομικό σας background;

«Η πρώτη επαφή μου με το ποδόσφαιρο ήταν με την Χερέθ και έναν χρόνο με την Μπέτις όπου δούλευα ως διευθυντής. Μια ομάδα όπως η Μπέτις σίγουρα ανεβάζει τις απαιτήσεις. Έχω την εμπειρία να πάρω την ΑΕΛ και να την βγάλω στην Super League».

Όλιβερ-AEL-FC-ARENA-4

Μας είπατε να ψάξουμε πληροφορίες από το Ίντερνετ. Εμείς, ψάχνοντας βρήκαμε κάποιες πληροφορίες για την εμπλοκή σας με την Χέρεθ αλλά και την Μπέτις και είδαμε κάποια σενάρια που είναι αρνητικά. Τι έχετε να πείτε για αυτό;

«Πριν πάρω την Χερέθ, ανήκε σε άλλον ιδιοκτήτη. Την αγόρασα στην Γ’ Εθνική. Όταν την ανεβάσαμε στην Β’ Εθνική ο παλιός της ιδιοκτήτης ήθελε πάλι να εμπλακεί, κάτι που δεν ήθελε ο πατέρας μου. Μέσω επαφών που είχε στην πόλη προσπάθησε να διώξει την ομάδα από την πόλη ο παλιός ιδιοκτήτης και παίζαμε σε άλλο γήπεδο που ήταν μικρότερο, με αποτέλεσμα να έχουμε λιγότερο κόσμο και εισιτήρια και έτσι πέσαμε και πάλι στην Γ’ Εθνική. Για να μην διαλυθεί η ομάδα ο πατέρας μου αποφάσισε να την πουλήσει. Με τους ίδιους ποδοσφαιριστές η ομάδα μετά από δύο χρόνια ανέβηκε στην Primera Division. Για το δεύτερο θέμα και όσον αφορά την Μπέτις την αγοράσαμε από τον παλιό της ιδιοκτήτη ενώ ήδη υπήρχε μια δικαστική διαμάχη. Από την στιγμή που ο παλιός ιδιοκτήτης δεν έχει ξεκαθαρίσει κάποια πράματα η ομάδα δεν έχει επιστρέψει σε εμάς, ενώ είμαστε ιδιοκτήτες. Ελπίζουμε μέχρι το τέλος του χρόνου να έρθει η ομάδα στα χέρια μας».

Ποιος θα είναι ο άνθρωπος που θα είναι σε καθημερινή επαφή με την ομάδα;

«Αυτήν την στιγμή δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα».

Τι δικαστική διαμάχη έχετε στην Ισπανία;

«Η δικαστικός της Ισπανίας έχει ξεκινήσει μια διαμάχη απέναντι στον πατέρα μου και τον προηγούμενο ιδιοκτήτη της Χερέθ και η συγκεκριμένη δικαστικός προσπαθεί να το επεκτείνει προς τον πατέρα μου. Προσπαθεί να βγάλει τον πατέρα μου από την ομάδα γιατί υπάρχει ένας όμιλος ανθρώπων που θέλουν να πάρουν την ομάδα».

Σε ένα υποθετικό σενάριο που η ομάδα δεν ανέβει φέτος, το ενδιαφέρον σας θα ήταν το ίδιο;

«Αυτό δεν γίνεται, διότι δεν μπορώ να αγοράσω μια ερασιτεχνική ομάδα. Η πρόσκληση ενδιαφέροντος είναι καθαρά για την Β’ Εθνική».

Δείτε το βίντεο με την αναλυτική παρουσίαση του πλάνου που έχουν οι Ισπανοί επενδυτές για την ΑΕΛ:

http://www.youtube.com/watch?v=F0qS7CP4gpw#t=111