«Ολα τα λεφτά» στο «152»

Μπορεί η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης και ο γενικός γραμματέας της, Θανάσης Καρούντζος, να έβαλαν «φρένο» στο θέμα της Θέρμης, απορρίπτοντας για δεύτερη φορά τον τροποποιημένο φάκελο που απέστειλε στην υπηρεσία του ο Δήμος Θέρμης, αλλά στον ΠΑΟΚ ελπίζουν πως το θέμα θα έχει ευτυχή κατάληξη. Ποντάρουν «όλα τα λεφτά τους», μαζί (και) με τον Δήμο Θέρμης στην επιτροπή «152».

Εκεί, όπως λένε, «το θέμα θα περάσει» και θα υπάρξει θετική εξέλιξη για την πλευρά Σαββίδη, απλά θα έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος. Ας μην ξεχνάμε πως προ έξι μηνών ο ίδιος ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ είχε παρουσίασε, με κάθε επισημότητα, τις μακέτες του έργου και είχε ταξιδέψει για το λόγο αυτό είχε ταξιδέψει μαζί με στελέχη της ΠΑΕ στο Λονδίνο, όπου επισκέφτηκε τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Τσέλσι και της Τότεναμ.

Τι εστί επιτροπή «152»; Πρόκειται για μία τριμελή επιτροπή του νομικού συμβουλίου του κράτους, η οποία επιλύει τέτοιες διαφορές που προκύπτουν μεταξύ υπηρεσιών της τοπικής αυτοδιοίκησης και των διοικητικών δομών του κράτους. Ως επικεφαλής είναι ο νομικός κ. Καζάκος, πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, υπάρχει ένας εκπρόσωπος από τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης και ένας εκπρόσωπος από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας

Η επιτροπή αναμένεται να συνεδριάσει εντός της ερχόμενης εβδομάδας και στην χειρότερη των περιπτώσεων η απόφαση θα έχει εκδοθεί σε περίπου δύο εβδομάδες. Στον ΠΑΟΚ και στην πλευρά Σαββίδη, ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για μια ιδιωτική πρωτοβουλία του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ, εμφανίζονται αισιόδοξοι πως δεν θα υπάρξει νέα εμπλοκή, απλά αναγνωρίζουν ότι «έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος».

Μάλιστα, στη Μικράς Ασίας ξεκαθαρίζουν πως ο Ιβάν Σαββίδης ουδέποτε κοίταξε προς… άλλη κατεύθυνση (ανατολικά ή δυτικά) καθώς η συγκεκριμένη περιοχή χαρακτηρίζεται ιδανική για την κατασκευή ενός υπερσύγχρονου αθλητικού κέντρου.