Διεθνής διαιτητής κατά ΕΠΟ

Σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr δημιουργείται μείζων θέμα στην ΕΠΟ, σχετικά με κρούσμα ρατσισμού εναντίον διεθνή διαιτητή. Οι σοβαρές καταγγελίες αφορούν ρατσιστική συμπεριφορά από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας και αποτελούν την έσχατη αντίδραση του εν λόγω ατόμου, αφού όσες προσπάθειες έκανε για να βρει το δίκιο του με διαφορετικό τρόπο, έπεσαν στο κενό και αποφάσισε να ακολουθήσει τη νομική οδό.

Συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρει (με την υποσημείωση, ότι θα κάνει γνωστές τις επόμενες μέρες κι άλλες λεπτομέρειες επί του θέματος): “…οι καταγγελίες έχουν φτάσει πολύ ψηλά, καθώς τόσο η FIFA, όσο και UEFA έχουν ενημερωθεί για τις πρακτικές της ελληνικής Ομοσπονδίας. Επίσης, το θέμα έχει φτάσει και στη FARE, το δίκτυο κατά του ρατσισμού που βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με την UEFA.

Όπως αναφέρεται στο εξώδικο που έχει ήδη φτάσει στα χέρια των αρμόδιων, η ΕΠΟ κατηγορείται για παράβαση καταστατικού της FIFA, καθώς η Παγκόσμια Ομοσπονδία είναι ξεκάθαρη για θέματα που αφορούν κάθε είδους διάκριση και μάλιστα προβλέπει αυστηρότατες ποινές.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στους κανονισμούς, αν το θέμα προχωρήσει, τότε η ελληνική Ομοσπονδία απειλείται με πολύ βαριά «καμπάνα». Τόσο βαριά, που αν… ηχήσει θα προκαλέσει αίσθηση…” και συνεχίζει: “σύμφωνα με τις πληροφορίες μας οι καταγγελίες έχουν φτάσει και σε μεγάλα διεθνή ΜΜΕ, τα οποία το αντιμετωπίζουν με τη δέουσα σοβαρότητα και σύντομα αναμένεται να προβούν σε ανάλογες αποκαλύψεις”.

Σύμφωνα με το Inpaok, πρόκειται για την Θάλεια Μήτση, η οποία θεωρεί πως αν και πληροί όλες τις προϋποθέσεις, δεν ανεβαίνει στη Σούπερ Λιγκ, επειδή είναι γυναίκα…