Διπλή (δικαστική) ήττα για Σαρρή

Αρχίζει να νιώθει πίεση ο Γιώργος Σαρρής. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, που έχει βρεθεί στο επίκεντρο, καθώς του επιτίθεται ο ΠΑΟΚ, αλλά και άλλες ομάδες, όπως ο Παναθηναϊκός, ο Απόλλων Σμύρνης ή και η Ξάνθη εσχάτως, δέχτηκε ένα ισχυρό πλήγμα.

Με δικαστικές αποφάσεις, η πλευρά Γκαγκάτση κατάφερε να βγάλει άκυρες τις εκλογές σε δύο ενώσεις, στις οποίες εξελέγησαν άνθρωποι του Σαρρή και οι εκλογές θα ξαναγίνουν. Ο Σαρρής χάνει δύο Ενώσεις, τις οποίες πηγαίνει να κερδίσει ο Γκαγκάτσης.

Η πρώτη Ένωση, είναι η Ευρυτανία. Εκεί οι εκλογές έγιναν στις 26 Φεβρουαρίου, ήταν επεισοδιακές και πρόεδρος εκλέχτηκε ο Γιώργος Παπαντζίμας, που ανήκει στην πλευρά Σαρρή.

Χθες, το πρωτοδικείο Ευρυτανίας δικαίωσε την πλευρά Γκαγκάτση και τον υποψήφιό της, Τάκη Χρυσικό, έκανε δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα και έβγαλε άκυρες τις εκλογές.

Ο υποψήφιος του Βασίλη Γκαγκάτση είχε καταγγείλει ότι έγιναν παρατυπίες στις εκλογικές διαδικασίες, ενώ όπως κατήγγειλε, συνέβη το εξωφρενικό, να συμμετάσχουν στις εκλογές δύο μέλη της εξελεκτικής επιτροπής, τα οποία μπήκαν στο ψηφοδέλτιο και πήραν ψήφους, ενώ είχαν παραιτηθεί!

Ίδια εξέλιξη και στην ΕΠΣ Καστοριάς, όπου μετά από ένα ντέρμπι στις εκλογές, είχε κερδίσει ο Κώστας Γκίτσιου, εκλεκτός του Σαρρή, σήμερα το μονομελές πρωτοδικείο Καστοριάς, έβγαλε άκυρες τις εκλογές.

Τι είχε συμβεί σ΄ αυτές;

Το αποτέλεσμα κρίθηκε από ένα άκυρο ψηφοδέλτιο, το οποίο ήταν υπέρ της παράταξης Τριανταφύλλου, που ήταν ο υποψήφιος του Γκαγκάτση.

Αν το ψηφοδέλτιο μετρούσε, θα κέρδιζε ο Τριανταφύλλου με 7-4. Από την ώρα που βγήκε άκυρο, έβγαλε περισσότερους συμβούλους ο Γκίτσιου, ο οποίος κέρδισε και δύο συμβούλους με κλήρωση, αφού είχαν ισοβαθμίσει έξι υποψήφιοι. Έτσι, ο εκλεκτός του Σαρρή, με ένα άκυρο ψηφοδέλτιο, κέρδισε 8-3 και πήρε την Ένωση.

Αυτές τις δύο Ενώσεις τις χάνει προς το παρόν ο Σαρρής. Τα οικεία πρωτοδικεία θα ορίσουν προσωρινές διοικήσεις, επικεφαλής των οποίων θα είναι από την αντιπολίτευση, με σκοπό να προχωρήσουν σε εκλογές.

Πραγματικά ένα δύσκολο διήμερο για τον Σαρρή, που μέσα σε δύο μέρες έχασε δύο δικές του Ενώσεις (είχε κερδίσει 37-20 τον Γκαγκάτση στις εκλογές) κι αρχίζει να νιώθει ότι η εποχή που έπαιζε μπάλα μόνος του τελειώνει.