Σένα: Ο θρύλος της Φόρμουλα 1 (vds)

Είναι ένας θρύλος! Οσα χρόνια κι αν περάσουν, ο Αϊρτον Σένα θα παραμένει ζωντανός στη μνήμη των φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ο Βραζιλιάνος πιλότος που έφυγε από την ζωή πριν 29 χρόνια συνεχίζει από αποτελεί σύμβολο στο χώρο της Φόρμουλα 1. Ολοι θυμούνται εκείνο το απόγευμα στην Ίμολα…

Την 1η Μαΐου 1994, θα γινόταν το Γκραν Πρι του Σαν Μαρίνο στην πίστα της Ίμολα. Τις δύο προηγούμενες μέρες είχαν συμβεί δυο σοβαρά ατυχήματα: το πρώτο την Παρασκευή με τον νεαρό τότε Ρούμπενς Μπαρικέλο, ο όποιος τραυματίστηκε σοβαρά. Την επόμενη ημέρα ο Ρόλαντ Ράτζενμπεργκερ δεν είχε την τύχη του Μπαρικέλο και βρήκε ακαριαίο θάνατο στην πίστα καθώς έπειτα από σφοδρή σύγκρουση με ταχύτητα 314,9 χλμ/ώρα, τραυματίστηκε σοβαρά στον αυχένα.

Στην πρώτη θέση της εκκίνησης, για τρίτη συνεχόμενη φορά εκείνη την χρονιά, ήταν ο Σένα. Στον έβδομο γύρο, στη στροφή Tamburello, για αδιευκρίνιστους μέχρι σήμερα λόγους, έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του και έπεσε στον τοίχο. Δύο ώρες αργότερα, ο Σένα έφυγε από την ζωή. Μέχρι σήμερα ακούστηκαν πολλά σενάρια για το πώς έγινε το ατύχημα, όμως κανένα δεν έγινε δυνατό να αποδειχτεί.

Μετά τον θάνατό του η ομάδα του, (Γουίλιαμς), δικάστηκε για το αδικαιολόγητο σπάσιμο του τιμονιού της FW16. Μετά από δικαστικές διαμάχες που διήρκεσαν μερικά χρόνια, τελικά αθωώθηκε.

Δείτε ένα από τα κορυφαία ντοκιμαντέρ που έχουν γίνει και αφορούν τη ζωή του μεγάλου Αϊρτον  Σένα…

https://www.youtube.com/watch?v=uBmNov-2SPA