“Τι είναι και τι κάνει η Sportfive”

Μετά από συζητήσεις, που κράτησαν σχεδόν έξι μήνες, ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε χθες τη συνεργασία του με την εταιρία Sportfive, μια από τις πιο δραστήριες στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Τι ακριβώς κάνει η συγκεκριμένη εταιρία και για ποιο λόγο θα συνεργαστεί με τον ΠΑΟΚ;

Από τον ΠΑΟΚ δεν έχουν γίνει σχετικές ανακοινώσεις, το σίγουρο είναι πως θα είναι μία σοβαρή συνεργασία, σε πολλά επίπεδα, στην οποία σε πρώτη φάση η ΠΑΕ θα “επενδύσει” ένα σεβαστό ποσό, για να χρησιμοποιήσει την τεχνογνωσία της εταιρίας.

Για την Sportfive δουλεύει ο Μάρτον Εστερχάζι, ο παλιός αστέρας του ουγγρικού ποδοσφαίρου, που έπαιξε και στην Ελλάδα, με την ΑΕΚ, κυρίως, αλλά και τον Παναθηναϊκό. Στο project του ΠΑΟΚ δεν εμπλέκεται σ΄ αυτή τη φάση, αλλά μιλώντας στον Arena FM, έστω κι αν δεν γνωρίζει τις λεπτομέρειες της συνεργασίας, έδωσε στον καθένα να καταλάβει που περίπου μπορεί να κινηθεί…

Αναλυτικά, τα όσα είπε ο Εστερχάζι :

» Είναι η μεγαλύτερη εταιρία σε ότι αφορά τη διαφήμιση, το μάρκετινγκ και τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Συνεργάζομαι 20 χρόνια μ΄ αυτή την εταιρία, στο ξεκίνημα είχε κυρίως συνεργασία με ομάδες, αλλά και με Εθνικές, για διαφημίσεις και τηλεοπτικά δικαιώματα. Τα τελευταία χρόνια, αναπτύχθηκε περισσότερο. Ασχολείται πολύ με το μάρκετινγκ, με την φιλοξενία MVP, με την κατασκευή γηπέδων, την ονοματοδοσία, κάνει γενικώς πλάνα για γήπεδα. Ασχολείται με ότι κινείται γύρω από το πόδόσφαιρο.

» Η εταιρία για παράδειγμα, συνεργάζεται με περίπου 10 ομάδες και κάνει τα πάντα γι΄ αυτές. Από τα ονόματα γηπέδων, τις φανέλες, τα λούνα παρκ, τη φιλοξενία MVP, τα εισιτήρια, τα πάντα. Για παράδειγμα, στο γήπεδο έχεις κάθε χρόνο 30-40 αγώνες. Τις άλλες 320 μέρες το γήπεδο μένει άδειο κι αυτό κοστίζει χρήματα. Η εταιρία μας προσπαθεί να δημιουργήσει κέρδη για όλες τις ομάδες.

» Εγώ δεν δουλεύω για το πρότζεκτ του ΠΑΟΚ. Εγώ είχα έρθει σε επαφή με την ΑΕΚ. Ελπίζω να δουλέψουμε μαζί. Αλλά είναι νωρίς, είναι ακόμη στην Γ΄ Εθνική. Ο ΠΑΟΚ είναι μια άλλη περίπτωση.

» Δεν ξέρω το πρότζεκτ του ΠΑΟΚ και τι ακριβώς χρειάζεται. Στην Πορτογαλία το 2004, η Sportfiveέχτισε 4 γήπεδα. Το 2006 συμμετείχε στην κατασκευή 3-4 γηπέδων στην Γερμανία και μετά το ίδιο στην Αυστρία και Ελβετία. Η εταιρία κάνει τα πλάνα, τα πάντα. Και στην Ουκρανία και στην Νότια Αφρική συνεργάστηκε στην κατασκευή γηπέδων. Τώρα δουλεύει και για τη Βραζιλία. Η Sportfiveέχει κατασκευάσει περίπου 20-30 γήπεδα τα τελευταία χρόνια.

» Για τον ΠΑΟΚ είναι μια καλή περίπτωση συνεργασίας. Θα είναι θέμα φιλοξενίας και μάρκετινγκ, θα είναι για το γήπεδο; Αυτό δεν το ξέρω, θα το δούμε. Το θέμα του ΠΑΟΚ ξεκίνησε εδώ και περίπου μισό χρόνο.