Προκαλεί ο Μπαλτάκος και ως… πολιτικός

Επί σειρά ετών ήταν ο νομικός της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και δεξί χέρι των αδερφών Γιαννακόπουλου. Ο Τάκης Μπαλτάκος, που πρωταγωνίστησε σε πολλά πρωτοσέλιδα μ΄ εκείνη την ιδιότητά του, πρωταγωνιστεί και σήμερα, έχοντας αλλάξει πλέον στίβο. Ο συγκεκριμένος νομικός, είναι πλέον γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, ένας από τους έμπιστους ανθρώπους του Αντώνη Σαμαρά.

Πριν από 5 μήνες η εφημερίδα “Παραπολιτικά” είχε αποκαλύψει ότι χρησιμοποιώντας τη θέση του στην κυβέρνηση, ο Μπαλτάκος είχε διορίσει με τις γνωστές διαδικασίες, τον γιό του στο Λιμενικό. Η ίδια εφημερίδα, είχε αποκαλύψει πέρσι τον Ιανουάριο, ότι ο Μπαλτάκος διόρισε και την γυναίκα του. Σύμφωνα μ΄ αυτό το δημοσίευμα η σύζυγος του Μπαλτάκου, Μαρίνα Παπαϊωάννου, πρόλαβε να διοριστεί στη Βουλή με ΦΕΚ αρ. 340/20-7-2012 σε οργανική θέση στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.

Τώρα ο Μπαλτάκος έδωσε μια συνέντευξη προκαλώντας θύελλα διαμαρτυριών.

Διαβάστε το ρεπορτάζ από το Ράδιο Θεσσαλονίκη (www.rthes.gr) :

«Ασφαλώς και είμαι αντικομμουνιστής, έτσι γεννήθηκα και έτσι θα πεθάνω», δήλωσε στον ραδιοσταθμό «Βήμα» ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος.  Συμπλήρωσε ότι οι κομμουνιστικές ιδεοληψίες, που δεν έχουν επιτυχή εφαρμογή πουθενά, έχουν ταλαιπωρήσει την χώρα.

Όταν ρωτήθηκε αν επιτρέπεται να είναι κάποιος κομμουνιστής απάντησε: «Επειδή επιτρέπεται κάποιος να είναι κομμουνιστής, γιατι δεν επιτρέπεται να είναι κάποιος αντικομμουνιστής;». Η συνέντευξη, όπως αναμενόταν προκάλεσε αντιδράσεις.

«Ο Μπαλτάκος είναι παλιό πρόβλημα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευ. Βενιζέλος.

«Ο κ. Μπαλτάκος, εκτός από αντικομμουνιστής, όπως ο ίδιος αυτοχαρακτηρίζεται, είναι και ανιστόρητος. Γιατί η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός δεν έχουν ταλαιπωρηθεί από τον κομμουνισμό, όπως αναφέρει, αλλά από ένα σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα, το οποίο υπηρετεί και ο ίδιος ως γενικός γραμματέας της κυβέρνησης. Έχουν επίσης ταλαιπωρηθεί και ματώσει από τον αντικομμουνισμό, που πρεσβεύει ο κ. Μπαλτάκος και που οδήγησε σε φυλακές, εξορίες και εκτελέσεις», ανέφερε το Κ.Κ.Ε., ενώ θέση πήρε και ο ΣΥΡΙΖΑ.

“Ενδιαφέρον έχει, μια και θέτει ερωτήματα, να μας εξηγήσει (σ.σ. η εκπρόσωπος της ΝΔ Άννα Ασημακοπούλου) αν ο ενιαίος χαρακτήρας του κόμματος του κ. Σαμαρά συγκροτείται στη βάση των ακροδεξιών, ρατσιστικών και φιλοχρυσαυγίτικων απόψεων του κ. Μπαλτάκου” αναφέρεται μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση, που εξέδωσε.