Η ΕΠΟ που δεν δέχεται παρεμβάσεις, ο ΠΑΟ και η αποβολή!

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ζήτησε να αντικατασταθεί ο Αρετόπουλος από το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και η αντίδραση της ΕΠΟ ήταν σχεδόν άμεση. Με επιστολή του προς την Λίγκα και τον Μποροβήλο, ο Γκιρτζίκης, ζητώντας νομικές ενέργειες εναντίον της αθηναϊκής ΠΑΕ.

Ανεξάρτητα από το ποιος έχει δίκιο ή όχι ή τέλος πάντων την άποψη καθενός, ενδιαφέρον παρουσιάζουν αυτά που αναφέρει η επιστολή για απειλές και παρεμβάσεις προς την ΕΠΟ. Επίσης αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο μέχρι και αποβολής του Παναθηναϊκού από το πρωτάθλημα!

Αναλυτικά:

«Σας κοινοποιούμε επιστολή της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και σας δηλώνουμε την αγανάκτηση και τη μηδενική ανοχή μας σε τέτοιου είδους ανήθικες και απαράδεκτες ενέργειες.

Αξιώνουμε να δράσετε άμεσα ως υπεύθυνη διοργανώτρια αρχή, προβαίνοντας  σε  όλες  τις  νόμιμες ενέργειες, έναντι  της ΠΑΕ – μέλους  σας.

Η συγκεκριμένη ΠΑΕ, παραβιάζοντας και καταστρατηγώντας τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει βάσει των ισχυόντων κανονισμών, υπηρετεί πιστά μια στρατηγική εκφοβισμού, απειλών και κατασυκοφάντησης της διοίκησης της ΕΠΟ. Είναι πλέον βέβαιο ότι επιδιώκει την προνομιακή μεταχείρισή της από τα θεσμικά όργανα, έναντι των υπολοίπων μελών του Συνεταιρισμού σας, στρεφόμενη κατ’ ουσίαν εναντίον του.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν εκβιάζεται, δεν ανέχεται απειλές, παρεμβάσεις και υποδείξεις που με την επίφαση της «κάθαρσης» εξυπηρετούν ιδιοτελείς στοχεύσεις. Αυτές οι πρακτικές που έχουν επικοινωνιακούς σκοπούς πλήττουν την αξιοπιστία του Ελληνικού Ποδοσφαίρου και δημιουργούν κλίμα εκφοβισμού εντός και εκτός γηπέδων.

Τέλος και με αφορμή αυτή την επιστολή, σας καλούμε να καταστήσετε σαφές στο σύνολο των μελών σας, ότι από πλευράς Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, δεν υπάρχει καμία απολύτως ανοχή σε τέτοιου είδους ενέργειες».