«Το πρόβλημα είναι ορισμένοι που λένε ψέμματα»

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε ο Σπύρος Παπαθανασάκης σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ηρακλής, μίλησε για αγωνιστικά, αλλά και για εξωαγωνιστικά θέματα.

Αναλυτικά όσα είπε στο Metropolis 95.5:

Για τη χθεσινή νίκη επί του Ατρομήτου: «Το θέλαμε πάρα πολύ το ματς, γιατί έπρεπε να κερδίσουμε. Δεν είχα στενοχώρια πριν το ματς γιατί ξέρω πού πάει ο Ηρακλής. Θα δημιουργήσουμε μια πολύ καλή ομάδα και έναν δυνατό Ηρακλή για πάντα. Είτε κερδίζουμε, είτε χάνουμε ξέρω πού πάμε. Θα γίνουμε καλύτεροι. Θα έρθουν και άσχημα αποτελέσματα. Το πρόβλημα είναι ορισμένοι που λένε ψέμματα και δημιουργούν το φόβο στον κόσμο. Και ο φόβος σε κάνει να χάνεις την πίστη του. Έχω πίστη στην ομάδα και τον κόσμο μας. Όταν άκουγα τα παιδιά να τραγουδούν στην κερκίδα, σιγουρεύτηκα ότι θα κερδίσουμε. Η ατμόσφαιρα ήταν σαν πέρσι που όλοι ήταν κοντά στην ομάδα».

Για το πλάνο του για τον Ηρακλή: «Αγαπώ τον Ηρακλή και θα τον υποστηρίζω για πάντα. Μπορεί να χρειαστούν δύο χρόνια για να φτάσουμε τον Ηρακλή εκεί που θέλουμε, όμως, ο κόσμος να είναι σίγουρος ότι αυτό θα γίνει. Έχουμε ένα πλάνο και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Μπορεί να μην αρχίσαμε το πρωτάθλημα, όπως θα θέλαμε, όμως, θα τα φτιάξουμε όλα. Και πέρσι στην αρχή είχαμε κάποια προβλήματα, όμως, σιγά σιγά τα διορθώσαμε».

Για τις μεταγραφές που θα γίνουν: «Θέλουμε να δυναμώσουμε την ομάδα με παίκτες που θα κάνουν την διαφορά. Όμως, αυτό δεν πρέπει να αποσπά την προσοχή των ποδοσφαιριστών».

Για το Νίκο Παπαδόπουλο: «Με τον Παπαδόπουλο μιλάμε κάθε μέρα. Προχωράμε μαζί και τον υποστηρίζω. Θέλω με όλη μου την καρδιά να συνεχίζουμε να πορευόμαστε μαζί. Είναι ένας νέος προπονητής και Έλληνας και ξέρει το ποδόσφαιρο. Εύχομαι να είμαστε μαζί πολλά χρόνια. Θα κάνω αυτό που είναι καλό για τον Ηρακλή».

Για το αν ο Ηρακλής χρειαζόταν και άλλες μεταγραφές το καλοκαίρι: «Μπορεί να είναι αλήθεια, όμως, είδατε ότι χθες τα παιδιά έπαιξαν καλά. Θα την κάνουμε σίγουρα πιο δυνατή την ομάδα. Ήρθαμε από τη Football League και δεν είναι τόσο εύκολα στην αρχή. Ξέρω τι χρειαζόμαστε, έχουμε ένα πλάνο. Όλες οι ομάδες ξεκινούν από τις ακαδημίες. Όσοι ξέρουν από ποδόσφαιρο καταλαβαίνουν. Ξέρουμε τι κάνουμε. Επενδύουμε στη Μίκρα. Ο κόσμος θέλει την πρώτη θέση, όμως, όλα γίνονται σιγά σιγά. Πρώτα βάζουμε τις βάσεις και τη νέα σεζόν θα δει ο κόσμος τι ομάδα θα έχουμε».

Για τη θέση με την οποία θα είναι ικανοποιημένος: «Δεν παίζει ρόλο η θέση. Θα είμαι ικανοποιημένος αν η ομάδα πάρει μπρος, τα παιδιά γίνουν καλύτεροι και έρθουν νέοι παίκτες από τις ακαδημίες. Θα ήθελα κι εγώ να είμαι πρώτος και να πάω κάτω στην Αθήνα να τους… καθαρίσω όλους. Όμως, πρέπει όλα να γίνουν σιγά σιγά. Είμαστε μια μάχη δέκα γύρων και είμαστε στον πρώτο γύρο. Πρέπει να πάμε ως το τέλος και να κερδίσουμε αυτή τη μάχη».

Για την αναζήτηση τεχνικού διευθυντή: «Μιλάμε με τον προπονητή, με τον κ. Σεντελίδη και τώρα που δεν πήγαιναν καλά τα πράγματα μιλούσαμε πιο πολύ. Ξέρουμε τι χρειαζόμαστε, έχουμε κάνει μια λίστα, δουλεύουμε και δεν έχουμε σταματήσει».

Για τις χορηγίες: «Μιλάμε με αρκετές εταιρείες. Τώρα ήρθαμε από τη Football League και είναι δύσκολο. Έχουμε τις επόμενες ημέρες ένα ταξίδι στην Γαλλία για να μιλήσουμε με μια εταιρεία και να συνεργαστούμε. Μιλάμε με πολύ κόσμο και θα κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε. Και αυτό θα γίνει βήμα, βήμα. Ο Ηρακλής ήταν πολλά χρόνια στα χαμηλά και είναι σαν να ξεκινάμε τώρα».

Για το χαμένο πέναλτι του Ατρομήτου: «Κοίταξα τον ουρανό και παρακάλεσα το Θεό. Το έκανα και στο Κύπελλο με τον Πανιώνιο και έπιασε. Έχουμε τέσσερις καλούς τερματοφύλακες».

Κλείνοντας, έστειλε μήνυμα στον κόσμο του Ηρακλή: «Αγαπώ την ομάδα και θα κάνω ότι μπορώ γι’ αυτή. Εάν έχουμε πίστη και βοηθήσουμε τα παιδιά δίνοντάς τους δύναμη, μπορούμε τα πάντα σε αυτή τη ζωή. Αυτοί που βάζουν λόγια πρέπει να είναι μακριά από τον κόσμο και ο κόσμος να μην τους ακούει».