«Εμπιστεύομαι προπονητή και ομάδα»

Ο Φρανκ Άρνεσεν αποφάσισε να μιλήσει μετά το σημερινό κάζο με τον Πανθρακικό στην Τούμπα, ζητώντας ουσιαστικά ψυχραιμία, καθώς όπως είπε, ο ΠΑΟΚ είναι σε διαδικασία χτισίματος ομάδας και θα έχει τέτοια κενά αέρος και εξέφρασε τη στήριξή του στον προπονητή και στην ομάδα.

Είπε χαρακτηριστικά ο Άρνεσεν :

“Αυτό που έχω να πω είναι ότι αυτό που σας έχω πει από το καλοκαίρι. Είμαστε σε ένα καινούργιο πρότζεκτ και είναι λογικό να υπάρχουν σκαμπανεβάσματα. Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι όταν είμαστε στα πάνω μας, να παίρνουμε νίκες και όταν είμαστε στα κάτω μας να παίρνουμε μαθήματα. Δε θα μιλήσω για αγωνιστικά ζητήματα, αυτή είναι δουλειά του προπονητή.

Από τις 16 Ιουλίου που έχουμε ξεκινήσει, έχουμε πετύχει πολλά πράγματα, έχουμε πετύχει μεγάλες νίκες. Γνωρίζω πολύ καλά πόσο καλή δουλειά γίνεται στην ομάδα. Δε μπορείς σε τέτοιου είδους χτίσιμο ομάδας, να περιμένεις πάντα κατεύθυνση προς τα πάνω. Για αυτό είμαστε εδώ για να το εξηγήσουμε και στους παίκτες και στον προπονητή τη διαδικασία της ωρίμανσης».

Για τις αλλαγές στην ομάδα μετά τον Αστέρα : “Αυτό που γίνεται είναι μια φυσιολογική διαδικασία. Να προσπαθεί ο προπονητής να έχει την καλύτερη ομάδα ανάλογα με τον αντίπαλο. Μετά από ένα 3-3 καταλαβαίνουμε ότι δεν πετυχαίνει πάντα αυτό το πλάνο. Για αυτό έχουμε μια ομάδα 20-25 καλών ποδοσφαιριστών και για αυτό το λόγο χρειάζεται και ο προπονητής να δίνει χρόνο συμμετοχής σε πολλούς παίκτες”.

Για το αν χρειάζεται περισσότερη υποστήριξη ο Τούντορ:  “Μου είχε γίνει μια ερώτηση στη συνέντευξη Τύπου για το αν θα είναι εδώ και το Μάρτιο. Φυσικά και θα είναι εδώ και το Μάρτιο. Στη διαδικασία που είμαστε είναι φυσιολογικά τα σκαμπανεβάσματα. Σαφώς και στηρίζουμε τον προπονητή μας, όπως έχουν κάνει με φανταστικό τρόπο και οι οπαδοί μας”.

Για τα άσχημα αποτελέσματα και την αντίδραση : “Σε κάθε ομάδα του κόσμου υπάρχουν τέτοια αποτελέσματα. Είναι δύσκολη εβδομάδα. Όταν έχεις τόσα πολλά καινούρια πρόσωπα, καινούριο προπονητή και φιλοσοφία, χρειάζεται χρόνος για να φτάσεις εκεί, που πρέπει. Θα σας πω ένα παράδειγμα. Ο Χαρίσης, είναι 2,5 ώρες από το σπίτι του, αλλά είναι πρώτη φορά μακριά από την οικογένειά του, πρέπει να αναλάβει ευθύνες να δείξει αυτό, που πρέπει. Είναι πολλά σαν κι αυτόν. Οι ομάδες που χτίζουν, είναι φυσιολογικό να έχουν 2-3 βουτιές μέσα στη σεζόν. Απ΄ αυτό το σημείο, πρέπει να βγεις πιο δυνατός. Να σταθεί ο ένας παίκτης δίπλα στον άλλον, είμαστε μεγάλος σύλλογος, δεν μπορούμε να εφησυχάζουμε στα άσχημα αποτελέσματα, αλλά έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα, στους παίκτες και στον προπονητή κι αισιοδοξώ ότι θα βγούμε πιο δυνατοί. Τώρα πρέπει και οι ποδοσφαιριστές να δείξουν χαρακτήρα. Κοιτάμε να κάνουμε ότι πρέπει. Ο ΠΑΟΚ είναι σε κρίση όταν δεν κερδίζει. Είμαστε στη μέση μιας διαδικασίας, που ξεκίνησε τον Ιούλιο. Ο προπονητής αλλάζει παίκτες, αλλάζει συστήματα, διότι προκύπτει η ανάγκη για φρεσκάρισμα, είτε λόγω ντεφορμαρίσματος κάποιων παικτών, είτε λόγω τραυματισμών”.

Για τις μεταγραφές του Ιανουαρίου : “Για μεταγραφικά, είναι κακή στιγμή να μιλήσουμε. Οι υπάρχοντες παίκτες χρειάζονται την προσοχή μας”

Για τις επαφές με Κάκο και Χαλκιά : “Σε μια μεγάλη ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ πρέπει να κοιτάμε να κάνουμε τα πάντα, για να γίνουμε καλύτεροι. Προφανώς έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά για να υποστηρίξουμε περισσότερο την ομάδα”.