Στα χαρτιά ο Ολυμπιακός-Τι προβλέπει ο ΚΑΠ

Βαριά καμπάνα περιμένει τον Παναθηναϊκό, εφ όσον θεωρηθεί υπαίτιος για την αναβολή του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής.

Πολλά θα εξαρτηθούν από τις εκθέσεις της αστυνομίας και των παρατηρητών, αλλά σημαντικό ρόλο θα παίξει τι θα αναφέρεται στο φύλλο αγώνα που θα συντάξει ο διαιτητής.

Η απόφαση για την αναβολή πάρθηκε από τον Ανδρέα Παππά με αφορμή τις ρίξεις φωτοβολίδων προς παίκτες του Ολυμπιακού κατά την είσοδο τους στον αγωνιστικό χώρο για την αναγνωριστική βόλτα, εκ των οποίων μια εξ αυτών πέτυχε τον Αλφρέντ Φινμπόγκασον. Μάλιστα οι «ερυθρόλευκοι» αναφέρουν πως ο Ισλανδός επιθετικός έχει τραυματιστεί.

Θυμίζουμε πως μετά την απόφαση για οριστική αναβολή του αγώνα, οπαδοί του Παναθηναϊκού εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και συνεπλάκησαν με αστυνομικές δυνάμεις, ενώ στην Λεωφόρο βρισκόταν και ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου.

Σύμφωνα με το άρθρο 15 παρ. 3 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ σε περίπτωση ρίψης φωτοβολίδων πριν την έναρξη, η υπαίτια ομάδα τιμωρείται με χρηματική ποινή ύψους από 8.000 ευρώ εως και 20.000 ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για μια αγωνιστική.

Συμφώνα με το άρθρο 15 παρ 4 για είσοδο των οπαδών πριν η κατά την διάρκεια του αγώνα… εάν δεν συνδέεται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων η φθορά ξένης ιδιοκτησίας η υπαίτια ομάδα τιμωρείται με χρηματική ποινή από 50.000 ευρώ έως και 90.000 ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές από μια έως δυο αγωνιστικές.

Ο αγώνας που δεν άρχισε η διακόπηκε κατακυρώνεται υπέρ της ανυπαίτιας ομάδας και από την υπαίτια ομάδα αφαιρούνται τρεις βαθμοί από τον βαθμολογικό πίνακα.

Εάν από την είσοδο σημειώθηκαν βιοαιοπραγίες κατά προσώπων η φθορά ξένης ιδιοκτησίας τότε επιβάλλεται  ποινή από 70.000 εως 150.000 ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές από δυο μεως τέσσερις αγωνιστικές. Ο αγώνας κατακυρώνεται υπέρ της ανυπαίτιας ομάδας και από την υπαίτια αφαιρούνται τρεις βαθμοί από τον βαθμολογικό πίνακα.

Πηγή: sportit.gr