By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
ThesSportsThesSports
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • LIFE
  • ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Αναζήτηση
Reading: Κάθειρξη 6 ετών για στημένα τηλεπαιχνίδια!
Share
Font ResizerAa
ThesSportsThesSports
Font ResizerAa
Αναζήτηση
Follow US
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
FeaturedLIFE

Κάθειρξη 6 ετών για στημένα τηλεπαιχνίδια!

Τhessports
Last updated: 25/11/2015 23:10
Τhessports
Share
SHARE

Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό για την απάτη με τα «στημένα» τηλεπαιχνίδια σε βάρος ανυποψίαστων τηλεθεατών, υπόθεση που είδε το «φως» της δημοσιότητας το 2006, κρίθηκε ο εμπνευστής τους, Βασίλης Χρηστίδης.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, καταδίκασε τον 48χρονο -σήμερα- επιχειρηματία σε κάθειρξη 6 ετών, αφού του αναγνώρισε πρώτα το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς. Η παραπάνω ποινή, την οποία ο Β. Χρηστίδης -σύμφωνα με το συνήγορό του- έχει ήδη εκτίσει, είναι μειωμένη κατά δύο έτη σε σχέση με την πρωτόδικη απόφαση.

Μαζί με τον επιχειρηματία καταδικάστηκαν για την ίδια υπόθεση η αδελφή του, η σύζυγός του και η γραμματέας του. Σε καθεμία επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών (από 4 χρόνια πρωτοδίκως), ενώ το δικαστήριο αποφάσισε να μετατρέψει την ποινή προς 5 ευρώ ημερησίως. Ο επιχειρηματίας δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο, μέσω του οποίου ομολόγησε την πράξη του. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το 2004 ύστερα από έρευνα της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, όπου τηλεθεατές είχαν καταγγείλει ότι επιχειρούσαν να συμμετάσχουν στο τηλεπαιχνίδι «Φώτο-φαουλ», που προβάλλονταν μέσω περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών, αλλά ήταν διαρκώς στην αναμονή του τηλεφώνου, με συνέπεια να χρεώνονται σε γραμμές υψηλού κόστους.

Αστυνομικός που συμμετείχε στις έρευνες, κατέθεσε ότι μόνο σε διάστημα έξι ημερών έγιναν 4.394 κλήσεις από τηλεθεατές. «Τους κρατούσαν διαρκώς στην αναμονή, δίνοντάς τους την εντύπωση πως κάποια στιγμή θα έβγαιναν στον «αέρα» για να βρουν την οφθαλμοφανή διαφορά του τηλεπαιχνιδιού και να κερδίσουν το χρηματικό έπαθλο, αλλά δεν έβγαιναν ποτέ» κατέθεσε, τονίζοντας ότι για το διάστημα από τον Ιανουάριο του 2004 έως το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους η ζημιά σε βάρος χιλιάδων τηλεθεατών προσδιορίστηκε σε 10 εκατ. ευρώ.

Πηγή : press724

 

Σχετικά άρθρα

Έκανε πίσω για Γιαννούλη ο Ολυμπιακός!
«Ανέβηκε» ο ΠΑΟΚ: Η πρόταση για Γιαννούλη στην Άουγκσμπουργκ
Συνεχίζουν στον ΠΑΟΚ Ομορούγι και Περσίδης
ΠΑΟΚ: «Πρώτη» για Μάτος – Βιεϊρίνια και σύσκεψη με Σαββίδη!
Έκανε… άνω κάτω τη Λίβερπουλ ο Λόβρεν!
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Previous Article «Ήταν καταστροφικό»
Next Article Περάστε, ένας – ένας…

Τελευταία νέα

Τεσσάρα για την Εθνική Νέων στην Τούμπα!
ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
9 June, 2026
H FIFA δικαίωσε τον Πάβισιτς – Πάει στο CAS ο Άρης
ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
9 June, 2026
«Κλείδωσε» η άφιξη του Σπανούλη
ΑΡΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
9 June, 2026
Ο ΠΑΟΚ σε ρυθμούς… Μουντιάλ!
ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
9 June, 2026
Follow US