Αρνητική η απόφαση για Άρη

Αρνητική ήταν η απόφαση του πρωτοδικείου και πλέον τα πράγματα γίνονται πάρα πολύ δύσκολα για τον Άρη. Οι κίτρινοι δεν πήραν την προσωρινή διαταγή (για την ακρίβεια δεν ζητήθηκε καν…), για την προστασία από τους πιστωτές και πλέον, ο κάθε πιστωτής μπορεί να ζητήσει την επιβολή κυρώσεων για την ΠΑΕ (αφαίρεση βαθμών κ.α.)…

Το δικαστήριο θεώρησε πως εφόσον έρθει, όπως αναμένεται, ο υποβιβασμός, η ΠΑΕ δεν θα μπορεί να είναι βιώσιμη ακόμη κι αν υπαχθεί στο άρθρο 99. Η αρνητική εξέλιξη είχε αρχίσει να διαφαίνεται από νωρίς, καθώς η έδρα, με συνεχείς ερωτήσεις προς τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Λάμπρο Σκόρδα, είχε δείξει ότι προβληματίζεται έντονα για την βιωσιμότητα της εταιρίας.

Η ΠΑΕ νομικά εκπροσωπήθηκε από τον Κώστα Παπαδόπουλο, ενώ παρών ήταν και ο Κώστας Γεωργιάδης, ο οποίος εκπροσώπησε εργαζόμενους της ΠΑΕ. Οι δύο δικηγόροι παρουσίασαν έγγραφα διάφορων πιστωτών που συναινούν στην υπαγωγή στο άρθρο 99. Υπέρ του Άρη (ουσιαστικά) ήταν και η παρέμβαση του Γιώργου Ζελελίδη (για λογαριασμό των Ντίκο, Καστίγιο, Φατί και Σανκαρέ), ενώ παρόντες ήταν κι αρκετοί δικηγόροι πιστωτών της ΠΑΕ.

Ως μάρτυρας εξετάστηκε, όπως προαναφέραμε, ο Λάμπρος Σκόρδας, ο οποίος δεν κατάφερε να πείσει, όπως φάνηκε και από τις τοποθετήσεις της δικαστή, ότι η νέα αίτηση για υπαγωγή στο 99 περιείχε κάτι διαφορετικό από την προηγούμενη. Παράλληλα το πλάνο βιωσιμότητας προφανώς και δεν μπορεί να στηριχθεί από τη στιγμή που δεν θα υπάρχουν τα έσοδα την Λίγκα κι έτσι η-λίγο πολύ- αναμενόμενη εξέλιξη γνωστοποιήθηκε λίγα λεπτά μετά το πέρας της εκδίκασης της υπόθεσης.

Μετά απ΄αυτή την εξέλιξη, που φαίνεται να είναι η χαριστική βολή για τους κίτρινους, μία μέρα πριν τα 100α γενέθλιά του, ουσιαστικά ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου… Άλλωστε για την Τετάρτη είναι προγραμματισμένες να εκδικαστούν οι υποθέσεις των Σανκαρέ και Κουλουχέρη στο διαιτητικό δικαστήριο με τους δύο ποδοσφαιριστές να βρίσκονται πλέον στο τελικό στάδιο της επιβολής των ποινών (αφαίρεση βαθμών κτλ.). Κι αν για τον Σανκαρέ η σημερινή παρουσία του Ζελελίδη στέλνει αισιόδοξα μηνύματα για πιθανή συναίνεση σε αναβολή της υπόθεσης, κάτι τέτοιο μάλλον δεν ισχύει και για τον Κουλουχέρη.