Όχι στην τεχνολογία στο ποδόσφαιρο

Η γερμανική Λίγκα αποφάσισε σήμερα να μην επιστρατεύσει την τεχνολογία στα δύο επαγγελματικά πρωταθλήματα της χώρας, καθώς η πλειοψηφία των ομάδων, ήταν αρνητική!

Στο σημερινό συμβούλιο της Μπουντεσλίγκα, στο οποίο συμμετέχουν οι 36 ομάδες της 1ης και της 2ης κατηγορίας, απορρίφθηκε η πρόταση για την εισαγωγή της τεχνολογίας στους αγώνες πρωταθλήματος (και ειδικότερα, στις γραμμές της εστίας για να αποδεικνύεται αν πέρασε ή όχι η μπάλα), με ψήφους 12-24. Στις ομάδες της 1ης κατηγορίας οι ψήφοι ήταν 9-9 ενώ στην 2η κατηγορία, οι ψήφοι ήταν 3-15.

“Μέχρι νεωτέρας, το θέμα θεωρείται λήξαν” δήλωσε ο πρόεδρος της Λίγκας, Ράινχαρντ Ράουμπαλ.

Ανάμεσα στις ομάδες, που ήταν υπέρ της πρότασης ήταν η Μπάγερν, ενώ κατά ήταν η Σάλκε, με τον εκπρόσωπό της, Χορστ Χελντ, να εξηγεί και και τους λόγους.

“Είμαστε εναντίον γιατί δεν έχει ωριμάσει αυτή η προοπτική κι επειδή θα κοστίσει πολύ. Για πολλές ερωτήσεις, που υπάρχουν, δεν υπάρχουν απαντήσεις”, είπε ο αθλητικός διευθυντής της Σάλκε.

Ειδικά στην 2η κατηγορία, το κόστος έπαιξε μεγάλο ρόλο και κάπως έτσι εξηγούνται οι 15 αρνητικοί ψήφοι.

Σύμφωνα με το καταστατικό της γερμανικής Λίγκας, για να περάσει μια τέτοια απόφαση, θα πρέπει να υπερψηφιστεί από τα 2/3 των ομάδων.

Η συγκεκριμένη για το συγκεκριμένο θέμα, είχε ανοίξει μετά το παιχνίδι Λεβερκούζεν – Χόφενχαϊμ, στο οποίο μέτρησε ένα γκολ του Κίσλινγκ, ενώ η μπάλα είχε βρει την εξωτερική πλευρά των διχτύων!