“Χρόνια πολλά, αγάπη μου γλυκιά!”

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η εκδήλωση του εοαρτασμού των 100 χρόνων του Άρη. Αυτή τη στιγμή η πομπή των οπαδών του Άρη βρίσκεται στον Λευκό Πύργο όπου μια σημαία της ομάδας καλύπτει το ιστορικό μνημείο της Θεσσαλονίκης. Απ’τον Ντίνο Κούη, μέχρι τον Νίκο Γκάλη και από τον Παναγιώτη Γιαννάκη μέχρι τον Στέργιο Γούσιο, άπαντες έδωσαν το παρών και έστειλαν τις ευχές για άμεση ανάκαμψη του συλλόγου τα επόμενα χρόνια.

Αρχικά η εκδήλωση ξεκίνησε στο Παλέ, εκεί που έδωσαν το παρών όλες οι μεγάλες δόξες της ομάδας. Έκαναν δηλώσεις όλοι οι μεγάλοι αστέρες του παρελθόντος για τους κίτρινους και στη συνέχεια άπαντες μεταφέρθηκαν στον Λευκό Πύργο όπου και συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις λατρείας για τα 100 χρόνια του συλλόγου. Το παρών στο Παλέ έδωσε και ο Αλέξης Κούγιας, ενώ δεν παραβρέθηκε ο Λάμπρος Σκόρδας.

Παναγιώτης Γιαννάκης: «Η παρουσία του κόσμου σήμερα δείχνει το μέγεθος της ιστορίας του Άρη. Πιστεύω ότι ο τεράστιος αυτός σύλλογος άφησε το στίγμα του στον ελληνικό αθλητισμό και θα συνεχίσει να το κάνει. Ο κόσμος είναι εδώ και δείχνει και πάλι την τεράστια δύναμη αυτής της ομάδας».

Ο πρόεδρος των βετεράνων ποδοσφαιριστών Γιάννης Βένος έδωσε τις δικές του ευχές. «Ελπίζουμε πως ένας καινούργιος ήλιος θα ανατείλει για τον Άρη και μέσα απ’ τις στάχτες του να ξαναγεννηθεί. Οι βετεράνοι είναι αποφασισμένοι να μπουν μπροστά και μαζί με άλλους ανθρώπους της οικογένειας του Άρη να βοηθήσουν για να βρεθεί ένας καλύτερος δρόμος για τον σύλλογο».

Νίκος Γκάλης: «Σήμερα γιορτάζουμε τα 100 χρόνια της αγαπημένης μας ομάδας του Άρη. Είμαστε όλοι εδώ και στις δύσκολες και στις καλές στιγμές. Έχουμε περάσει πολλά. Δεν υπάρχει λόγος να γίνονται κάποια πράγματα. Ενωμένοι όλοι μαζί, για να πάει μπροστά η ομάδα».

Δηλώσεις έκανε και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Άρη, Θωμάς Γιώτας: “Μακάρι ο Άρης να ξαναζήσει στιγμές του παρελθόντος. Κάποτε είχαμε ομόνοια και άλλα στοιχεία που πρέπει να ξαναβρούμε και όλοι να είμαστε αγαπημένοι. Πάντα είναι μεγάλος ο Άρης, αν και βρίσκεται σε δύσκολη θέση”.

Μήνυμα έστειλε και ο παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκού Αντώνης Αντωνιάδης, ο οποίος υποστήριξε: “έρχεται ένα καλό διοικητικό σχήμα για τον Άρη”.

Ο Ντίνος Κούης είπε: “Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι ανάμεσα στον κόσμο του Άρη. Εύχομαι όλοι μαζί ενωμένοι να μην ξαναζήσουμε τέτοιες στιγμές σαν τις φετινές, αλλά στιγμές του παρελθόντος”

Στην εκδήλωση μίλησε και ο θρυλικός Αλέκος Αλεξιάδης: «Εύχομαι να είναι όλοι γεροί, ειδικά ο Άρης. Βλέπω όλο τον κόσμο και είμαι καταευχαριστημένος. Ο Άρης είναι η ζωή μου»

Ο Αλέξης Κούγιας συμπλήρωσε: «Είναι μεγάλη τιμή για μένα που με κάλεσαν σε μια τέτοια γιορτή, κοντά σε τόσο μεγάλα ιερά τέρατα. Είναι πολύ σημαντικό αυτό για μένα. Νιώθω μια πολύ μεγάλη ομάδα και μου δημιουργεί ένα καθήκον. Είμαι ενθουσιασμένος που είμαι εδώ. Είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος, υπάρχει μια πολύ σοβαρή συζήτηση με πολύ σοβαρούς ανθρώπους. Η δική μου παρουσία δεν είναι για να ακυρώσει κάτι εδώ, είναι για να συνθέσει κάτι πολύ όμορφο και σε 2-3 εβδομάδες θα έχουμε εξελίξεις».

Παίκτες του μπάσκετ διαφορετικών εποχών κλήθηκαν στο παρκέ για να τιμηθούν κι αυτοί για την προσφορά τους. Μεταξύ αυτών παίκτες της ομάδας του ’79 που κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα, βάζοντας τις βάσεις για τη δημιουργία της Αυτοκρατορίας.