Καμία ανησυχία σε Πανιώνιο-Πλατανιά

Πολύς λόγος και μεγάλη κουβέντα γίνεται μετά από την αποκάλυψη της τηλεοπτικής εκπομπής «Η Δίκη στον ΣΚΑΪ», ότι η ΠΑΕ Πανιώνιος και η ΠΑΕ Πλατανιάς αντιμετωπίζουν θέμα κυρώσεων (κάποιοι μίλησαν από αφαίρεση βαθμών μέχρι απευθείας υποβιβασμό και λουκέτο των δύο ομάδων) επειδή δεν έχουν καταθέσει, οι μεν Κρητικοί τον ισολογισμό του τρέχοντος έτους, οι δε «κυανέρυθροι» του τρέχοντος και του προηγούμενου χρόνου.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους οι ΠΑΕ έχουν τη δυνατότητα να μην καταθέτουν ισολογισμούς για δύο έτη, όμως αν εξακολουθήσουν, μετά απ΄ αυτό το διάστημα, να μην τον υποβάλλουν τότε παρεμβαίνει η Πολιτεία και επιβάλλει ποινές που φτάνουν μέχρι και την ανάκληση λειτουργίας της εταιρείας.

Μάλιστα, τόσο οι άνθρωποι του Πανιωνίου, όσο και αυτοί του Πλατανιά δεν δείχνουν να ανησυχούν για το συγκεκριμένο θέμα, που ναι μεν υφίσταται, αλλά δεν μπορεί να τους επιφέρει μεγάλες κυρώσεις.

Να θυμίσουμε, όπως αναφέρει σήμερα και το ΕΘΝΟΣΠΟΡ, πως ο ισολογισμός δεν είναι από τα προαπαιτούμενα έγγραφα που καταθέτουν οι ομάδες στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Αντίθετα, υποχρεωτική είναι η παρουσίαση προϋπολογισμού

Ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ Πλατανιάς, Χρήστος Πραματευτάκης, ξεκαθάρισε με παρέμβαση του στην εκπομπή πως έχει εγκριθεί από τη Γενική Συνέλευση και ότι εστάλη ταχυδρομικώς στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Επειδή όμως αγνοείται η τύχη του φακέλου, τα απαιτούμενα έγγραφα θα κατατεθούν τις προσεχείς μέρες και ενδεχομένως στην ΠΑΕ να επιβληθεί ένα μικρό χρηματικό πρόστιμο. Από την πλευρά τους κύκλοι του συλλόγου της Νέας Σμύρνης αναφέρουν πως «δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας».