Ο «δάσκαλος» Σάντος και η Εθνική

Ο Φερνάντο Σάντος και ο Πάουλο Μπέντο ήταν οι δύο κεντρικοί ομιλητές στο φόρουμ αφιερωμένο στο Παγκόσμιο του 2014, το οποίο διοργανώθηκε στη Μαία. «Θα ήθελα πολύ να δω έναν αγώνα Ελλάδα-Πορτογαλία στα ημιτελικά », τόνισε ο Πορτογάλος ομοσπονδιακός προπονητής, «Στο Euro 2012, σχεδόν κανείς δεν θα στοιχημάτιζε για την Ελλάδα που είχε να αντιμετωπίσει τη Ρωσία, την Πολωνία και την Τσεχία είδατε όμως τι έγινε και που φτάσαμε», πρόσθεσε ο Φερνάντο Σάντος αφήνοντας  τα πάντα ανοικτά σε ότι αφορά τον όμιλο της Εθνικής στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. «Είναι ένας όμιλος  όπου τα πάντα μπορούν να συμβούν», σχολίασε.

santos_forum_02

Μάλιστα ο Σάντος  τόνισε τη σημασία της παρουσίας της εθνικής ομάδας της Ελλάδας στο Μουντιάλ, για ολόκληρο τον ελληνικό λαό: «Είναι πολύ σημαντικό για τους πολίτες, σε αυτή την περίοδο κρίσης που βρίσκεται η χώρα να βλέπουν την Εθνική ομάδα τους να είναι παρούσα σε ένα τέτοιο τουρνουά, όπως το παγκόσμιο κύπελλο».

Οι συμπατριώτες του ρώτησαν τον Σάντος αν η απόφασή του να αποχωρήσει από τον πάγκο της Εθνικής επηρεάσει την προετοιμασία της ομάδας και τους Ελληνες διεθνείς, που γνωρίζουν ότι δεν θα συνεχίσει μετά το τέλος του Μουντιάλ. «Αυτό είναι ένα ακαδημαϊκό θέμα … Αν πάει καλά, θα σας πω ότι είχε θετικό αποτέλεσμα, το οποίο ώθησε τους παίκτες και τους έδωσε ένα κίνητρο. Αν πάει στραβά, θα σας πως ότι επηρεάστηκαν», απάντησε εξηγώντας πως «ήταν αναπόφευκτο ότι θα έρθουν έτσι τα πράγματα, αλλά είναι καλύτερα να ξέρουν τα πάντα οι παίκτες».