Ένας Τσολιάς από τη… Χαβάη!

Στην παρέλαση που έγινε χθες στο Αιγίνιο, την παράσταση την έκλεψε ένας Αμερικάνος, και μάλιστα Χαβανέζος. Πρόκειται για τον Σπένσερ Μακ Λάχλιν, τον 26χρονο βολεϊμπολίστα της Νίκης Αιγινίου, ο οποίος ντύθηκε τσολιάς και συμμετείχε στην χθεσινή παρέλαση, αποσπώντας θερμά χειροκροτήματα, από τους κατοίκους της κωμόπολης της Πιερίας.

Σύμφωνα με το sentragoal.gr, πρόκειται για έναν λάτρη της Ελλάδας και της ιστορίας της, ο οποίος διδάσκεται μαθήματα ελληνικής γλώσσας και «ήδη καταφέρνει να επικοινωνεί χρησιμοποιώντας εκφράσεις της ντοπιολαλιάς, που απορρέουν από το Καβακλί της Ανατολικής Ρωμυλίας!».

«Θαυμάζω πολύ τη χώρα σας και ευχαριστώ πολύ τους υπευθύνους που μου επέτρεψαν να παρελάσω. Μαθαίνω πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για την ιστορία της Ελλάδας και χαίρομαι που κάθε μέρα διδάσκομαι περισσότερα. Νιώθω την Ελλάδα δεύτερη πατρίδα μου κι ας είμαι μόλις δύο χρόνια εδώ», είπε ο Μακλάχλιν.

Μάλιστα, όπως γράφει το sentragoal, ενδιαφέρον να παρελάσουν ως τσολιάδες εξέφρασαν και οι άλλοι δύο Αμερικάνοι της Νίκης Αιγινίου, Έρικ Νταλίκι και Τζέι Μπλανκενάου, αλλά «η διαθεσιμότητα των παραδοσιακών ενδυμασιών του Πολιτιστικού-Λαογραφικού Συλλόγου Καβακλιωτών “Ανατολική Ρωμυλία” προσβλέπει σε συγκεκριμένο αριθμό συμμετεχόντων».

Όπως είπε η γενική γραμματέας της Νίκης Αιγινίου, Ισιδώρα Παραλικίδου : «Είναι μία ξεχωριστή πρωτοβουλία του συλλόγου μας. Εμείς, πέραν των αναφορών στα επίσημα έγγραφα του αθλητή, ως κοινωνία, φωνάξαμε ρυθμικά στη διάρκεια της παρέλασης του McLachlin “Γεία σου τσολιά Μ.Α.Σ!..”, προσβλέποντας να είμαστε πομπός αλλά και δέκτης της ένθερμης αποδοχής του αθλητή μας στις παραδόσεις και την ιστορία μας. Κι αυτό ήτανε ένας ακόμη κοινωνιοκεντρικός προσανατολισμός που επετεύχθη μέσα από μία αθλητική συνεργασία, η οποία, παρά τη σύντομη σε χρόνο πορεία της, δε σταματάει να τοποθετεί στο κέντρο τον άνθρωπο».

Δεν συμβαίνει κάθε μέρα…