“Μήνυση στον Σαρρή”

Η κόντρα μεταξύ της ΠΑΕ Απόλλων και της ΕΠΟ δεν θα σταματήσει και αυτό φαίνεται και από τις δηλώσεις του ιδιοκτήτη της “Ελαφριάς Ταξιαρχίας” Σταμάτη Βελλή στον Arena, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα καταθέσει μήνυση στον Πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή. Φυσικά αναφέρθηκε και στην προσπάθεια του ΠΑΟΚ και του Ιβάν Σαββίδη, στον Γιάννη Μώραλη, στις φετινές διαιτησίες, στην αντιμετώπιση της ομάδας του, στην παραμονή στην Σούπερ Λίγκα και στον φάκελο των στημένων αγώνων. Αναλυτικά:

Για τις πειθαρχικές διώξεις εναντίον του: «Δυσφημώ το ποδόσφαιρο, είναι πάρα πολύ… ωραίο και… καθαρό και εμείς βγαίνουμε και το σπιλώνουμε, γι’ αυτό δεν πάει ο κόσμος στο γήπεδο, επειδή μιλάμε! Αυτή είναι η αιτιολογία των παραπομπών μου. Δικαιώνομαι απόλυτα για τις διαπιστώσεις που έκανα. Εάν προκύψει ότι οι πίνακες διαιτησίας είναι καταρτισμένοι παράνομα, αυτό θα σημαίνει ότι έγινε προσπάθεια να προωθηθούν διαιτητές που ελέγχονται. Εάν αποδειχθεί αυτό, που πιστεύω ότι θα αποδειχθεί,  ότι έκανε παρανομίες η ΕΠΟ, θα σημαίνει ότι προφανώς προωθεί τους δικούς της. Μιλούσα για ορισμένες διαιτησίες, τα γνωστά…  εργαλεία. Η Ξάνθη έβγαλε μια ανακοίνωση, όλη η Ελλάδα ξέρει αυτές τις διαιτησίες… εργαλεία».

Για τις διαιτησίες και τον Απόλλωνα: «Ο Απόλλων έχει μια μέτρια έως κακή, αγωνιστική πορεία τελευταία και δικαίως βρίσκεται στο γκρουπ των ομάδων που απειλούνται με υποβιβασμό. Όμως, με βάση ακόμη κι αυτή την αγωνιστική του δυνατότητα, μπορεί να παραμείνει σχεδόν σίγουρα στην κατηγορία. Αρκεί να παίρνει στο γήπεδο αυτά που δικαιούται και να μην παίρνουν οι αντίπαλοι αυτά που δεν δικαιούνται. Άσε με να παλέψω μέσα στο γήπεδο γιατί πιστεύω ότι είμαι καλύτερος από τους αντιπάλους μου. Αν διαβάσετε όλα τα σάιτ και τα πιο σοβαρά, η πιο συνηθισμένη έκφραση  που χρησιμοποιούν σχολιάζοντας  τον στοιχηματισμό για τα σημερινά (26/03) παιχνίδια είναι ‘γελάει ο κόσμος, ούτε ο Ολυμπιακός να έπαιζε’»…

Για το εάν θεωρεί πως κάνει… επανάσταση: «Δεν θεωρώ ότι κάνω καμία επανάσταση. Λέω ανοιχτά αυτά που λέει όλος ο κόσμος, αλλά κανείς δεν τα λέει φόρα παρτίδα, ή ελάχιστοι τα λένε. Δεν έχω ιδιαίτερα μηνύματα συμπαράστασης από τους ομολόγους μου. Δεν ξέρω ποιοι είναι βολεμένοι, δεν ξέρω ποιοι δεν θέλουν να ταράξουν την σούπα γιατί έχουν δικές τους αμαρτίες, οι οποίες προφανώς με εκβιαστικούς τρόπους θα ξεσκεπαστούν εάν μιλήσουν. Με την οικονομική κατάσταση και τα προβλήματα που υπάρχουν  πολλές ομάδες είναι ενεχυριασμένες στην ΕΠΟ και στην Σούπερ Λιγκ».

Για τις ανακοινώσεις του ΠΑΟΚ: «Διάβασα την ανακοίνωση του ΠΑΟΚ και με βρίσκει σύμφωνο σε πάρα πολλά σημεία. Το βασικό, όμως, είναι να μην φωνάζεις μόνο για την πάρτη σου, να κοιτάξεις τα στραβά του ποδοσφαίρου συνολικά, εάν δεν αλλάξει η εικόνα και δεν αποκατασταθεί η διαφάνεια και η εμπιστοσύνη δεν έχει νόημα. Ο ΠΑΟΚ δείχνει ξεκάθαραμε τον τρόπο που κινείται ότι θέλει να παίξει ρόλο στην αλλαγή της εικόνας του ποδοσφαίρου, αλλά εάν είναι να μπει ο χαλίφης στη θέση του χαλίφη δεν κάναμε τίποτα. Εάν η πρόθεση του ΠΑΟΚ είναι η καθαρότητα και η ισονομία έχει καλώς. Δεν γνωρίζω τις προθέσεις του ΠΑΟΚ, αλλά ο ΠΑΟΚ έχει τεράστια δύναμη για να πετύχει τη αλλαγή της εικόνας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Έχει κόσμο φοβερό, ηγέτη σοβαρό, μετρημένο, με οικονομική ισχύ, μια ομάδα από τις τρεις καλύτερες στην Ελλάδα. Τι του λείπει του ΠΑΟΚ; Μόνο η πρόθεση. Εάν απλώς θέλω να εκτοπίσω το κόκκινο και το κάνω μαύρο, δεν κάναμε τίποτα. Δεν είμαι υπέρ κανενός. Είναι αναφανδόν υπέρ εκείνου που θα πείσει ότι βάζει πάνω απ΄ όλα το όφελος του ποδοσφαίρου. Με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ δεν έχω κάνει συζητήσεις. Με τον κύριο Βρύζα έχουμε συναντηθεί μια-δυο φορές στην Σούπερ Λιγκ, αλλά συζητήσεις επί του θέματος που αναλύουμε δεν έχουμε κάνει με τον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ, όμως, έχει την ισχύ να ηγηθεί μιας προσπάθειας ισονομίας. Αλλιώς ακούν τον ΠΑΟΚ και αλλιώς τον Απόλλωνα.

Για την ΕΠΟ και τους Γιώργο Σαρρή, Γιάννη Μώραλη: «Για τις παραπομπές λέω στην  ΠΑΕ να μου κρατάνε λογαριασμό, γιατί έχω μπερδευτεί κι εγώ! Νιώθω… ένοχος, γιατί δυσφημώ το άθλημα. Απολογούμαι υποβάλλοντας υπομνήματα στα οποία υπερασπίζομαι αυτά που είπα, δεν απολογούμαι για να μειωθεί η ποινή μου. Μου έχουν επιβληθεί αποφάσεις αρκετές χιλιάδες ευρώ ως πρόστιμο και απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο. Για μένα είναι γελοιότητα να δυσφημούμε το άθλημα εμείς,  την ώρα που το ίδιο το  δ.σ. της ΕΠΟ διώκεται ήδη για κακουργηματικές πράξεις, σας διαβεβαιώνω ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες διώξεις. Η δικαιοσύνη είναι η μόνη μας ελπίδα πλέον. Μέχρι το τέλος Ιουνίου που θα είμαι ιδιοκτήτης του Απόλλωνα  και παράγοντας στο ποδόσφαιρο να τους πείτε ότι αποκλείεται να με φιμώσουν. Τους αγνοώ, γιατί τους θεωρώ ενόχους. Δεν μπορεί ο ένοχος να σε εγκαλεί. Αυτά είναι αδιανόητα.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ δήλωσε ότι δεν ήξερε για τι ς τιμωρίες του κυρίου Μπέου και για τον υποβιβασμό  του Ολυμπιακού Βόλου. Με κατηγορεί σε μήνυση ότι ανέφερα πως είδα τον Μπέο έξω από τα γραφεία της ΕΠΟ για πολλές ώρες, το οποίο δεν αρνήθηκε ο κύριος Μπέος και μετά μπαίνει στη σκέψη μου και  ερμηνεύει τις προθέσεις της δήλωσής μου. Εάν έχετε δει ποτέ μήνυση που αφορά καταγγελία γεγονότος, το  οποίο αποδέχεται και ο μηνυτής και το ενδιαφερόμενο πρόσωπο, αλλά προχωρεί ο μηνυτής  σε δήθεν συνειρμούς, στηρίζοντας εκεί την μήνυση, τότε γελάνε και οι ανακριτές.

Όταν τελειώσει η διαδικασία  αυτής της μήνυσης, θα φάει και ο κύριος Σαρρής μια μήνυση για δυσφήμιση και θα αποφασίσει η δικαιοσύνη ποιος έχει δίκιο. Ο κύριος Σαρρής θυμόταν την ποινή του κ. Μπέου για να κάνει την μήνυση. Όταν το στριμώχνουν οι δημοσιογράφοι τα ξεχνάει όλα. Η μεγαλύτερη δυσφήμιση του ποδόσφαιρου ήταν η κοινή συνέντευξη Τύπου Μώραλη, Σαρρή. Δεν γνώριζε ο κύριος Σαρρής  για τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ο Άρης, δεν γνώριζε για τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού Βόλου. Πράγματα  που ξέρει και ο…  παππούς μου στον τάφο του, ο πρόεδρος τη ΕΠΟ δήλωσε ότι δεν τα γνωρίζει. Μεγαλύτερη αυτογελοιοποίηση δεν υπάρχει. Προφανώς, θα νιώθουν περήφανοι γι’  αυτή  την συνέντευξη οι άνθρωποι αυτοί, δεν νομίζω ότι καταλαβαίνουν πόσο γελοιοποιούνται, θα νομίζουν ότι τα είπαν καλά. Δεν υπάρχει πιο κάτω. Όλη η Ελλάδα γελάει. Έχω καταθέσει στον εισαγγελέα, υπάρχει μια κινητικότητα,  ώστε  επιτέλους να αρχίσει να κινείται η δικαιοσύνη  προς την κατεύθυνση να ξεσκεπάσει τα πράγματα. Υπάρχουν οι πλαστές ενημερότητες που είναι απάτη κατά του δημοσίου, όταν ασκηθεί η δίωξη εκεί θα δείτε γέλια , θα δείχνει ο ένας τον άλλον, όχι εσύ τις πήρες, όχι ο άλλος την πήρε. Σύνολο 47 ενημερότητες πλαστές δεν τις πήραν χαμπάρι ; Το ‘δεν ξέρω’, ‘δεν θυμάμαι’ το έχει ξεκινήσει ο κύριος Πιλάβιος, ο οποίος μετά  βίας θυμόταν το όνομά του».

Για τον φάκελο των υπό εξέταση χειραγωγημένων αγώνων: «Θα έρθουν οι αποδείξεις ενοχής και να δω τότε αυτοί οι κύριοι που ζητούσαν αποδείξεις  τι θα λένε. Υπάρχει και το θέμα  των χειραγωγημένων αγώνων, δεν ξέρω εάν είναι, ή όχι. Η ΟΥΕΦΑ λέει ότι η εκάστοτε ομοσπονδία πρέπει να κάνει έρευνα και να επιβάλλει κυρώσεις ανεξάρτητα από το ποινικό μέρος. Εδώ τις δίνουν κατευθείαν ν στο ποινικό μέρος, ο εισαγγελέας έχει 15.000 υποθέσεις και σοβαρότερες, άρα  θα τις βάλει στον πάτο της στοίβας  και θα τις εξετάσει μετά από δυο χρόνια. Η ΕΠΟ τις δίνει κατευθείαν το ποινικό κομμάτι, γιατί; Δεν την ενδιαφέρει το θέμα;

Για την ανακοίνωση της ΠΑΕ Ατρόμητος εναντίον του: «Μου απάντησε ο κύριος Σπανός, το δ.σ. της ΠΑΕ Ατρόμητος, οι παίκτες του Ατρόμητου,  ο Ερασιτέχνης, νομίζω ότι έβγαλαν ανακοίνωση και οι… καθαρίστριες από το Περιστέρι. Εμένα αυτό μου δείχνει αίσθημα ενοχής. Εάν  ο άλλος λέει αηδίες, τον αγνοείς και προχωράς. Προφανώς κάπου… ξεκαρφώθηκαν κι αυτοί. Αντιπαρέρχομαι τις εκφράσεις υβριστικού χαρακτήρα από τον Ατρόμητο. Από το κομμάτι, που λέει  ότι είμαι καθοδηγούμενος, βαλτός από άλλον, φαίνεται ότι άλλος την έγραψε την ανακοίνωση του Ατρόμητου, καρφώθηκαν, έπρεπε να το προσέξουν. Την ανακοίνωση του Ατρόμητου πιστεύω ότι την έγραψε αυτός που είναι στην παρέα του Ατρόμητου. Λέω, ότι κάποιος άλλος θέλει να κάνει τον συνειρμό ότι μιλάει ο Απόλλωνας εκ μέρους άλλης ομάδας. Εννοούσαν, προφανώς, ως καθοδηγητή μου τον ΠΑΟΚ, ή τον Παναθηναϊκό, που έχει αντίπαλο ο Ατρόμητος στα πλέι οφ.

Για την μάχη της σωτηρίας: «Είπα μετά το ματς με τον Πανιώνιο, ότι σε δυο συνεχόμενες αγωνιστικές, παίχτηκε ο υποβιβασμός, με τα γκολ του Πλατανιά που μέτρησαν και δεν μπήκαν , τα πέναλτι που δεν δόθηκαν στον ΠΑΣ όταν έπαιζε με την Βέροια, τέσσερα πέναλτι νομίζω ήταν, έχουμε χάσει και το μέτρημα, με την ήττα του Ατρόμητου μέσα στην Λειβαδιά, και το δικό μας πέναλτι με τον Πανιώνιο. Ο συνδυασμός αυτών των αποτελεσμάτων, όταν η παραμονή κρίνεται στον πόντο, μου έστειλε το μήνυμα. Ξέρω απ’  αυτά που είδα σε διαιτητικό επίπεδο, ότι  εμάς μας έχουν για φούντο. Πολλές συμπάθειες στους κρατούντες, άλλωστε,  δεν έχουμε.

Για το μέλλον του στο ποδόσφαιρο: «Όσο υπάρχει αυτή η κατάσταση στο ποδόσφαιρο ΕΠΟ, ΚΕΔ, διαιτητές, εγώ δεν έχω καμία διάθεση να ασχοληθώ. Έχω ξοδέψει περίπου 7.000.000 ευρώ στον Απόλλωνα. Να δώσω τα χρήματα για το ποδόσφαιρο, να τα δώσω, αλλά να τα δώσω για να με κοροϊδεύουν, όχι, δεν δίνω άλλα! Ο ΠΑΟΚ έχει ξεκινήσει μια πορεία, για μένα το μόνο που μένει να διευκρινίσω, είναι το εάν είναι  μια πορεία για να διορθώσει τα κακώς κείμενα, ή είναι μια προσπάθεια κατάληψης της εξουσίας για να κάνει τα ίδια. Εάν αντιληφθώ στο μέλλον ότι άλλαξε το ποδόσφαιρο και τα χρήματά που βάζεις πιάνουν  τόπο, τότε μπορεί να αλλάξω άποψη, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει μέχρι τον Ιούνιο. Άρα αυτό που δήλωσα ότι θα αποχωρήσω τότε, ισχύει. Θα ήθελα να πω να συγκρίνεται τους ισολογισμούς μας με της Καλλονής και της Βέροιας. Με  μαγικά είναι στη Σούπερ Λιγκ;».

Για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ: «Ποδοσφαιρικά είμαστε κατώτερη ομάδα από τον ΠΑΟΚ. Βέβαια είμαστε η μόνη ομάδα φέτος που πήρε πόντο στη Τούμπα Τα μόνα ενθαρρυντικά στοιχεία για τον Απόλλωνα είναι ότι για μας έχει μεγαλύτερη σημασία το παιχνίδι, απ’ ότι έχει για τον ΠΑΟΚ, άρα  στο θέμα πάθους, δύναμης θα έχουμε καλύτερη εικόνα. Για το ότι ο ΠΑΟΚ προέρχεται από 5 συνεχόμενα εκτός έδρας ματς χωρίς νίκη,  κάνω την ευχή να μην τερματιστεί αυτό το σερί στη  Ριζούπολη.  Το ότι έχουμε πάρα πολύ καλή προϊστορία με τον ΠΑΟΚ στη Ριζούπολη, συν τους πολλούς τιμωρημένους που έχει ο ΠΑΟΚ, αποτελούν για μας στοιχεία στα οποία ποντάρουμε και ελπίζουμε να αντιπαλέψουν την αγωνιστική ανωτερότητα του αντιπάλου».