By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
ThesSportsThesSports
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • LIFE
  • ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Αναζήτηση
Reading: Παιδί της Παιανίας, από τον Άρη στην Τούμπα
Share
Font ResizerAa
ThesSportsThesSports
Font ResizerAa
Αναζήτηση
Follow US
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
FeaturedΠΑΟΚΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παιδί της Παιανίας, από τον Άρη στην Τούμπα

Τhessports
Last updated: 19/01/2016 13:22
Τhessports
Share
SHARE

Τα διαδικαστικά απομένουν, πλέον, ώστε ο Μάρκος Βελλίδης, που είναι ήδη στη Θεσσαλονίκη, να υπογράψει συμβόλαιο για 2,5 χρόνια στον ΠΑΟΚ.

Ποιος είναι, όμως, ο 28χρονος τερματοφύλακας, που θα υπερασπίζεται την εστία του ΠΑΟΚ;

Ευρέως γνωστός έγινε το 2010 όταν αποκτήθηκε από τον Άρη και ένα χρόνο μετά κέρδισε τη θέση του βασικού, ωστόσο ο Βελλίδης έχει τη δική του ενδιαφέρουσα ιστορία.

Ο έμπειρος, πια, γκολκήπερ, κατάγεται από την Κορησσό Καστοριάς, ένα ποδοσφαιρικό χωριό, καθώς απ΄ αυτό κατάγεται και ο Νίκος Λαζαρίδης, που έπαιξε στον Άρη και σήμερα παίζει στον Ατρόμητο.

Σε νεαρή ηλικία, ο Βελλίδης κατηφόρισε στην Αθήνα, πήγε στην Παιανία και εντάχθηκε στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού. Είναι ένας από τους πολλούς, που δούλεψαν με τον Τάκη Οικονομόπουλο, χωρίς όμως να μπορέσει να φτάσει στην πρώτη ομάδα.

vellidis1

To 2005, όταν έγινε 18 ετών, υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό, χωρίς να παίξει ποτέ και την επόμενη χρονιά πήγε δανεικός στο Κορωπί, το οποίο έπαιζε τότε στην Γ’ Εθνική και λειτουργούσε ως θυγατρική του Παναθηναϊκού.

Στο Κορωπί έμεινε ένα χρόνο και το καλοκαίρι του 2007 πήγε δανεικός στον Διαγόρα Ρόδου. Μετά τον πρώτο χρόνο, παρέμεινε στο νησί και έπαιξε στον Διαγόρα, άλλα δύο χρόνια (31 συμμετοχές την κάθε σεζόν στην Β’ Εθνική).

vellidis2

Σχετικά με το αν ήταν ελεύθερος ή ακόμη δανεικός, υπήρχε μια διάσταση απόψεων και όταν το 2010 υπέγραψε στον Άρη, ο Παναθηναϊκός ζήτησε χρήματα, θεωρώντας ότι ο ποδοσφαιριστής του ανήκει.

Τελικώς η διένεξη λύθηκε και ο Βελλίδης έπαιξε στον Άρη για τρία χρόνια. Την πρώτη χρονιά ήταν ρεζέρβα του Σηφάκη κι έκανε μόνο 4 συμμετοχές, ενώ την άλλες δύο έγινε βασικός.

Τη σεζόν 2011-12 έκανε 26 συμμετοχές και την σεζόν 2012-13 έφτασε στις 18, καθώς στον δεύτερο γύρο δεν έπαιζε επειδή δεν ανανέωνε το συμβόλαιό του.

Το καλοκαίρι του 2013 πήγε στον ΠΑΣ Γιάννενα, στον οποίο έπαιξε μέχρι την Κυριακή…

 

 

 

Σχετικά άρθρα

Τεσσάρα για την Εθνική Νέων στην Τούμπα!
H FIFA δικαίωσε τον Πάβισιτς – Πάει στο CAS ο Άρης
Ο ΠΑΟΚ σε ρυθμούς… Μουντιάλ!
Αντέδρασε στις φήμες ο Ντεσπόντοφ: «Έχω συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ!»
«Αποσύρθηκε για Τζόλη η Ρόμα»
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Previous Article Μετακομίζει ο Αγροτικός Αστέρας
Next Article Επέλεξε ο Κλέιτον

Τελευταία νέα

«Κλείδωσε» η άφιξη του Σπανούλη
ΑΡΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
9 June, 2026
«Καμπάνα» της ΕΕΑ στον Προμηθέα!
Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ
9 June, 2026
Πάει και για Μήτογλου ο Ηρακλής!
ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
9 June, 2026
«Καμπάνα» της ΔΕΑΒ σε Παναθηναϊκό και Γιαννακόπουλο
Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ
9 June, 2026
Follow US