Η εφημερίδα ”Αγορα” χθες στο 12σελιδο αθλητικό ένθετο φιλοξένησε αποκαλύπτικό ρεπορτάζ για τη θλιβερή εικόνα του ΟΑΚΑ στις εγκαταστάσεις του ανοιχτού κολυμβητηρίου. Το pamesports.gr σήμερα σας παρουσιάζει περισσότερο φωτογραφικό υλικό από τον καθρέφτη των αθλητικών εγκαταστάσεων της χώρας. Αν είναι έτσι ο καθρέφτης σκεφτείτε πως είναι όλα τα υπόλοιπα.
«Οι βατήρες θα έπρεπε να έχουν αντικατασταθεί εδώ και μια πενταετία. Είναι σα να έχεις ένα αυτοκίνητο εικοσαετίας και να το οδηγείς χωρίς να έχεις κάνει ποτέ σέρβις. Παίρνεις τα ρίσκα σου», είπε στην «Αγορά» πρωταθλητής μας που ζει επικινδύνως.
Αναλυτικά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα
Το ΟΑΚΑ θέλει δουλειά πολλή!
Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, έτος 2016. Στο ανοιχτό και στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ, εκεί όπου προετοιμάζονται αθλητές μας για τις μεγάλες διοργανώσεις (και κυρίως για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο) οι πισίνες -τόσο στα πέριξ όσο και εντός- έχουν ακόμα εικόνα εγκατάλειψης. Μπορεί το υφυπουργείο αθλητισμού να διατήρησε χωρίς περικοπές τις πιστώσεις για την τρέχουσα χρονιά και εν μέρει οι συνθήκες προπόνησης να είναι υποφερτές (φυσιολογική θερμοκρασία νερού μετά από χρόνια), εντούτοις οι γύρω χώροι, όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, είναι από ακατάλληλοι έως και επικίνδυνοι ιδιαίτερα για όσους θελήσουν να φτάσουν μέχρι τις εξέδρες. Σαπισμένες ξύλινες υποδομές, σπασμένα μπουθ, άστεγοι που βρίσκουν κατάλυμα, φουσκωμένα πλακάκια στον πάτο της ανοιχτής πισίνας που έχουν τραυματίσει κολυμβητές συνθέτουν εικόνα κολυμβητηρίων που πριν 12 χρόνια φιλοξενούσαν το κορυφαίο αθλητικό ραντεβού της υφηλίου.
Οι προμήθειες φαρμάκων για τις πισίνες συχνά γίνονται με καθυστέρηση, στο ανοιχτό καταδυτήριο συναντάμε νερό καταπράσινο (ιδανικό για βατράχια), τα ντουζ συχνά έχουν κρύο νερό, το κάλυμμα για την ανοιχτή πισίνα δεν χρησιμοποιείται.
Προσπάθειες για να συμμαζευτεί μια αχανής έκταση γίνονται, ο χώρος σταδιακά ανακτά ζωή και λειτουργικότητα. Εντούτοις, είναι ακόμα παντελώς ακατάλληλος για τη βασική (και την πλέον προσοδοφόρα) λειτουργία του, την διοργάνωση αγώνων ή ακόμα και διεθνών διοργανώσεων που θα μπορούσαν (με ορθολογική χρήση) να τονώσουν τον αθλητικό τουρισμό. Κι αν θεωρείτε ψιλά γράμματα τέτοιες δραστηριότητες μέσα στη βαθύτατη κρίση της χώρας, σκεφτείτε ότι δαπανώνται χρήματα από την γ.γ.Α για όλες αυτές τις εγκαταστάσεις που επιτέλους πρέπει να πιάσουν τόπο, όπως είναι η βούληση των πολιτικών προϊσταμένων. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι και οι σημαντικότεροι πανελλήνιοι αγώνες φιλοξενούνται σε μικρά, ακατάλληλα κολυμβητήρια και όχι στις μεγαλύτερες πισίνες της χώρας. Πώς θα μπορούσαν άλλωστε;
Δεν είναι μόνο οι πισίνες. Στα κλειστά προπονητήρια του ΟΑΚΑ οι στέγες ακόμα στάζουν όταν βρέχει, στον Άγιο Κοσμά τα κλειστά μετατρέπονται σε ιγκλού το χειμώνα και σε Σαχάρα το καλοκαίρι. Πρόοδος έχει υπάρξει. Εμφανώς όμως δεν είναι αρκετή. Η εικόνα των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων ακόμα δεν μας τιμά…