Ντέρμπι με… ποτάμια και ελιές

Λίγο το «πρωτογενές πλεόνασμα», που ανακάλυψε η κυβέρνηση (με ανεργία 30%) και διαμηνύει ότι θα διανείμει σε ευπαθείς ομάδες, λίγο οι προεκλογικές διαρροές περί χαλάρωσης της φορολόγησης και λίγο το «Ποτάμι» και η «Ελιά», που δημιουργήθηκαν για να κόψουν την πορεία δυσαρεστημένων ψηφοφόρων προς τον ΣΥΡΙΖΑ (κι απ΄ ότι φαίνεται, κάνουν δουλειά), και η μάχη ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ γίνεται ντέρμπι.

Σε δημοσκόπηση της ALCOγια το «Πρώτο Θέμα», που δημοσιεύεται αύριο, η ΝΔ καταγράφει ένα μικρό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ συγκεντρώνει το 21,7% έναντι 21,2% του ΣΥΡΙΖΑ κάτι που σημαίνει με κάποιες παροχές (πραγματικές ή μη, ως επί το πλείστον) στο προσεχές διάστημα, η ΝΔ μπορεί να πάρει κεφάλι ενόψει των επόμενων βουλευτικών εκλογών.

Το «Ποτάμι» φτάνει στο 9,4%, η «Χρυσή Αυγή» στο 8,2%, ακολουθούν το Κ.Κ.Ε. με 7,8%, η «Ελιά» με 5,5%, οι ΑΝ.ΕΛ. με 4,5%, η ΔΗΜΑΡ με 2,8% και το «άλλο κόμμα» με 5,3%. Οι αναποφάσιστοι είναι το 13,6%.

Την ίδια ώρα, η μηνιαία δημοσκόπηση της PalmosAnalysis για το tvxs.grδείχνει ουσιαστικά… ισοπαλία.

Στην πρώτη θέση οριακά είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με 15,2% με την ΝΔ στο 15,2%. Το «Ποτάμι» είναι στο 9%, η «Χρυσή Αυγή» στο 7,3%, το Κ.Κ.Ε. στο 5,2%, η «Ελιά» στο 3,3%, οι ΑΝ.ΕΛ. στο 2,8%, η ΔΗΜΑΡ στο 1,5%, το ΛΑΟΣ στο 1,4%, οι Οικολόγοι στο 1,1%, ενώ το 14,4% δεν έχει αποφασίσει.

Για τις εθνικές εκλογές, η ίδια δημοσκόπηση δείχνει ΣΥΡΙΖΑ 20,7% και ΝΔ 18,8%.