Η αύξηση, τα χρέη κι ο Ολυμπιακός…

Ολοκληρώθηκε η γενική συνέλευση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που έγινε στην Τούμπα και αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας κατά 14.850.000 ευρώ!

Η αύξηση αφορά επενδυτές, που μπορούν να συμμετάσχουν με τουλάχιστο 100.000 ευρώ (τιμή μετοχής 0,30 ευρώ) και κλείνει στις 31 Ιουλίου 2014, αλλά μπορεί να πάρει ένα μήνα παράταση.

Στη συνέλευση εκπροσωπήθηκε το 84,41% των μετοχών της ΠΑΕ, που ανήκει στην εταιρία συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη.

Η προηγούμενη αύξηση ήταν κατά 19.920.000 ευρώ κι επειδή καλύφθηκε ένα ποσό γύρω στα 5.000.000 ευρώ, η νέα αύξηση είναι για 14.850.000 ευρώ.

Εφόσον καλυφθεί η αύξηση, το μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ θα φτάσει στα 52.629.497 ευρώ!

Είναι προφανές ότι η αύξηση ανοίγει, προκειμένου να υπάρχει ανά πάσα στιγμή ρευστότητα, ώστε να να αποπληρωθούν τα χρέη της ΠΑΕ προς το δημόσιο, εφόσον δοθεί αυτή η δυνατότητα.

Στη συνέχεια, δόθηκε ως είθισται η δυνατότητα στους μετόχους, που ήταν παρόντες να κάνουν ερωτήσεις..

Ζητήθηκε απο τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Ζήση Βρύζα, (παρόντες ήταν κι νομικός Αχιλλέας Μαυρομάττης κι ο λογιστής Δημήτρης Πανοζάχος) να παραβρίσκεται στις επόμενες συνελεύσεις και ο Ιβάν Σαββίδης και η απάντηση που δόθηκε ήταν πως “θα μεταφερθεί το αίτημα”. Η άποψη του μικρομετόχου ήταν πως, “όπως συναντήθηκε με τους οπαδούς θα πρέπει να συναντηθεί και με τους μικρομετόχους, μπορεί να έχουν να του δώσουν κάποια ιδέα”.

Ο Βρύζας ρωτήθηκε και για τον σημερινό ορισμό του Καλογερόπουλο στον ημιτελικού του Καραϊσκάκη. “Ξέρουμε για τον συγκεκριμένο διαιτητή, ξέρουμε περί τίνος πρόκειται, θα πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα να προστατεύσουμε την ομάδα” απάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, που δέχτηκε ερώτηση και για τους δανεικούς του Ολυμπιακού.

“Όλα αυτά τα χρόνια, ο Ολυμπιακός έχει την οικονομική δυνατότητα να παίρνει πολλούς παίκτες και να παραχωρεί κάποιους δανεικούς. Μέχρι τώρα δεν είχε τη δική μας πίεση. Ασχολούμαστε πολύ με το θέμα του σκάουτινγκ. Πλέον κι ο ΠΑΟΚ είναι σε θέση να αποκτά όποιον παίκτη, θεωρεί ότι ταιριάζει στο αγωνιστικό πλάνο της άμυνας”, απάντησε.

Ο Βρύζας ρωτήθηκε και για την μη απόκτηση του Ολαϊτάν και όσα γράφτηκαν γι΄ αυτόν στον Τύπο. “Δεν θα σχολιάσουμε τι γράφεται και λέγεται. Ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να διορθώσει τις παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου κι εκεί δίνουμε μία μάχη. Κάποιες αγοροπωλησίες, που γίνονται είναι μέρος αυτού του παιχνιδιού”, είπε.