Απόφαση-σοκ για Μπαρτσελόνα!

Η ΦΙΦΑ δεν χαρίζεται σε κανέναν και αυτό φάνηκε και από την σημερινή απόφασή της για απαγόρευση μεταγραφών στην Μπαρτσελόνα για τις επόμενες δύο μεταγραφικές περιόδους, το καλοκαίρι του 2014 και τον Ιανουάριο του 2015.

Η κύρωση αφορά παράβαση κανονισμού μεταγραφής παικτών κάτω των 18του και πιο συγκεκριμένα του άρθρου 19 και κατά συνέπεια δεν επιτρέπει στην Μπαρτσελόνα να υπογράψει κάποιον ποδοσφαιριστή για τις επόμενες δυο μεταγραφικές περιόδους.

Οι ποινές επιβλήθηκαν από την FIFA  και από το σύστημα παρακολούθησης μεταγραφών της παγκόσμιας ομοσπονδίας (FIFA TMS) κατά την διάρκεια του τελευταίου χρόνου καθώς έχει διαπιστωθεί τόσο από την Μπαρτσελόνα όσο και από την Ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία παραβάσεις στην πρώτη εγγραφή νεαρών ποδοσφαιριστών από το εξωτερικό.

Οι έρευνες αφορούν διάφορες εγγραφές ποδοσφαιριστών που συμμετείχαν σε τουρνουά με την ομάδα σε διαφορετικές αγωνιστικές σεζόν από το 2009 εως το 2013.

Οπως έγινε γνωστό η Μπαρτσελόνα στο ίδιο διάστημα των 14 μηνών δεν θα μπορεί ούτε να παραχωρεί κάποιον ποδοσφαιριστή της σε άλλη ομάδα, αν και αυτό μάλλον δεν ενδιαφέρει και τόσο τους Καταλανούς, ενώ τίθεται ένα ερώτημα σε ότι έχει να κάνει με πιθανές ανανεώσεις συμβολαίων για ποδοσφαιριστές που ήδη έχει στο δυναμικό της η ομάδα της Βαρκελώνης.

Η πρώτη αντίδραση της Μπαρτσελόνα:

“Είμαστε ήρεμοι. Είναι μια συνηθισμένη διαδικασία. Έχουμε 90 ημέρες για να εξηγήσουμε γιατί κλείσαμε αυτούς τους παίκτες”, σχολίασαν από τη διοίκηση της Μπαρτσελόνα για την είδηση που κάνει το γύρω του κόσμου

Η πειθαρχική επιτροπή της FIFA θεωρεί τις παραβιάσεις σοβαρές και γι αυτό τον λόγο αποφάσισε να επιβάλλει τις εν λόγω κυρώσεις που θέτουν στους “μπλαουγράνα” απαγόρευση τόσο εγχώριων όσο και διεθνών μεταγραφών.

Το χρηματικό πρόστιμο που συνοδεύει την ποινή είναι 450.000 ελβετικά φράγκα, δηλαδή 370.000 ευρώ.

Η προθεσμία που έχει δοθεί στην διοίκηση της Μπαρτσελόνα να ρυθμίσει την κατάσταση με ΟΛΟΥΣ τους ποδοσφαιριστές είναι μέσα σε 90 ημέρες.

Στην ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία έχει επιβληθεί κατά παράβαση του άρθρου 19 χρηματικό πρόστιμο 500.000 ελβετικών φράγκων δηλαδή 400.000 ευρώ.

Η FIFA έχει κάνει επίπληξη επίσης στην Μπαρτσελόνα και στην ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία για παράβαση του άρθρου 14 του Πειθαρχικού Κώδικα.

Πρακτικά, σημαίνει ότι εάν ισχύσει η ποινή, η Μπαρτσελόνα δεν θα μπορεί να κάνει μεταγραφές μέχρι και το καλοκαίρι του 2015.