Ονειρεύεται… εκεχειρία ο Μώραλης

Μετά το τέλος της συνεδρίασης ο Γιάννης Μώραλης έκανε δηλώσεις και παραδέχτηκε ότι χρειάζονται πολλές αλλαγές στη διοργάνωση, αλλά και να υπάρξει… εκεχειρία, ώστε να μην πυροδοτείται με δηλώσεις και ανακοινώσεις το ήδη τεταμένο κλίμα της Σούπερ Λίγκας:

«Έγινε μια σημαντική και καλή συνεδρίαση. Αναλώσαμε όλο το χρόνο στην αναβάθμιση του ποδοσφαίρου και συζητήθηκε το σύνολο των θεμάτων που αφορούν στο ποδόσφαιρο, έμμεσα κι άμεσα. Ομόφωνα κρίναμε ότι δηλώσεις που γίνονται εις βάρος μελών, ζημιώνουν τη λίγκα, το ποδόσφαιρο, τις ομάδες και όλους μας.

Κοινή διαπίστωση όλων είναι ότι χρειάζονται αλλαγές κι αφορούν άμεσα κι έμμεσα τον συνεταιρισμό. Θα καταθέσουμε σειρά θεμάτων και προς το τέλος του μήνα θα κάνουμε μια εισήγηση για να δούμε πως θα κάνουμε καλύτερο το πρωτάθλημα. Δικαίως όλος ο χρόνος ξοδεύτηκε στο πρώτο θέμα».

Όσον αφορά στον αν μπορούν οι ομάδες να τα βρουν μεταξύ τους και για τη διαιτησία: «Δεν είναι μόνο διαιτησία. Είναι σειρά θεμάτων. Πρέπει να υπάρξει μια σημαντική προϋπόθεση. Το ότι όλοι βλέπουμε ότι οι πρακτικές αυτές βλάπτουν. Να υπάρξει εκεχειρία. Να κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις για να δούμε αν θα συγκλίνουμε στις απόψεις αυτές».

Για το αν υπήρξαν εντάσεις: «Σίγουρα υπήρχαν διαφορετικές απόψεις, αλλά συμφωνήθηκε ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές. Και όλοι συμφώνησαν να μην συνεχίσουμε με μπαράζ δηλώσεων. Ήρθαν και ιδιοκτήτες που είναι θετικό. Δυστυχώς δεν ήρθε ο Απόλλωνας. Διαφωνίες κι εντάσεις υπήρξαν, αλλά ήταν λιγότερες από άλλες φορές.

Υπάρχει κοινή ανακοίνωση των 17 ΠΑΕ. Δεν είναι σύνηθες κι αυτό είναι θετικό. Υπάρχει επιθυμία απ’ όλους να συζητήσουμε. Μπορεί ωστόσο, να μην τα βρούμε. Αλλά θέλουμε το κατάλληλο κλίμα για να τα βρούμε. Άρα πρέπει να πέσουν οι τόνοι».

Για το αν έχει έρθει σε επαφή με την ΕΠΟ κι αν μίλησαν για τις αδειοδοτήσεις: «Καμία συζήτηση με την ΕΠΟ, καμία συζήτηση και για τις αδειοδοτήσεις».

Και κλείνοντας τόνισε: «Το επόμενο 10ήμερο θα υποβληθούν προτάσεις, θα εκτιμηθούν από ειδική επιτροπή και θα τις συζητήσουμε. Ένα θέμα που συζητήθηκε είναι η διαιτησία, άλλο η αθλητική δικαιοσύνη κι άλλα».